Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iako je obavezni predmet

HBK: Nećemo spolni odgoj uvoditi u katoličke škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici HBK rekli su da su iznenađeni načinom uvođenja zdravstvenog odgoja u škole kao obaveznog predmeta.

Napomenuli su da će oni zatražiti da taj predmet bude izborni, a ne obavezni te da ga oni u katoličke škole neće uvoditi. Ponajviše se ne slažu s modulom četiri koji se odnosi na spolnu odnosno rodnu ravnopravnost te spolno odgovorno ponašanje, kolokvijalno nazvan spolni odgoj.

Pročitajte i ovo Mons. Dražen Kutleša Dražen Kutleša Novi zagrebački nadbiskup prvi put se pojavio u javnosti: Bozaniću zahvalio posebnim poklonom Ilustracija HBK ustrojava sustav zaštite Dodir koji izaziva jezu: Kako se biskupi suočavaju s prijavama? ''Zlostavljanje u Crkvi ne čini ni 10 posto ukupnih slučajeva''

Podsjetimo, Kurikulum zdravstvenog odgoja sastavni je dio nastavnog plana i programa i kao takav je obvezan za sve učenike, što znači da će se svaki izostanak s nastave tretirati jednako kao i izostanci s bilo kojega drugog sata, upozorili su iz ministarstva obrazovanja.

>> Nadbiskup Želimir Puljić novi je predsjednik HBK

>> MZOS: Udruge Grozd i Vigilare lažu

U HBK kažu da se taj modul protivi svjetonazoru kršćana, smatraju da je obvezatnost tog predmeta kršenje ustava i prava slobode roditelja da sami odlučuju o odgoju svoje djece. Također napominju da to nije u skladu s ugovorima koje je država potpisala sa Svetom Stolicom.

Također su izrazili negodovanje prema načinu na koji je ministar obrazovanja Željko Jovanović razgovarao s predstavnicima HBK o pitanju vjeronauka u školama i o njegovoj preporuci da to bude predmet koji se održava prvi i zadnji sat nastave što, smatraju u HBK, otežava njegovo izvođenje u školama.

HBK je pozvao građane da se sutra dostojanstveno i mirno mole da odluka haškog suda koja će biti objavljena sutra, bude utemeljena na pravu, pravdi, istini i činjenicama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene