453219
453219
453219
453219
453219

OBJAVILI TEME Sabor HBK raspravlja o unapređenju braka i obitelji, vjeronauku u školama...

  • , 11.10.2016., 18:37
  • Autor:
  • komentara

Počelo je redovito plenarno zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije. Predsjedatelj je predsjednik HBK-a, zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

 
 
 
 
53. plenarno zasjedanje HBK-a (Video: Dnevnik Nove TV)
53. plenarno zasjedanje HBK-a (Video: Dnevnik Nove TV)

Predsjednik Hrvatske biskipske konfeencije (HBK) zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić najavo je kako će biskupi na trodnevnom 53. plenarnom zasjedanju HBK, koje je počelo u utorak u Zagrebu, razmatrati pitanja o unapređenju braka i obitelji, jer dobro pripremljene obitelji pridonose obnovi društva koja nam je toliko potrebna, a obitelji postaju glavnim mjestom prenošenja vjere na nove naraštaje.

Članovi mješovite komisije o kardinalu Alojziju Stepincu podnijet će izvješće o radu s prvoga susreta u Rimu, a komisija će zasjedati slijedećega tjedna u Zagrebu, rekao je mons. Puljić.

Najavio je da će razgovarati i o novim blaženicima Katoličke Crkve, koji su mučeni u Albaniji, a među njima ima i onih hrvatskih korijena.

Na zasjedanju HBK hrvatski će biskupi komemorirati i dvije obljetnice - obilježit će 25 godina od uvođenja vjeronauka u hrvatske škole i 40 godina od početka obilježavanja 13 stoljeća kršćanstva u Hrvata, što je počelo 1976. godine u Solinu, nastavilo se 1978. u Biskupiji kraj Knina i 1979. u Ninu, a se završilo Nacionalnim euharistijskim kongresom 1984. godine u Mariji Bistrici.

Predsjednici komisija, vijeća i odbora će na zasjedanju HBK podnijeti izvješća o svom radu, najavio je mons. Puljić, dodavši kako će se raspraviti i o mandatima u tijelima HBK.

Biskupi će zaključke zasjedanja priopćiti javnosti u četvrtak, na konferenciji za novinare. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se