Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije utvrđen točan datum

Haški sud: Presuda "Prlić i drugi" do studenog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravomoćna presuda protiv šestorice bosanskohercegovačkih Hrvata za zločine počinjene protiv bosanskih muslimana tijekom rata u BiH bit će objavljena do studenoga ove godine, objavljeno je u srijedu u Haagu na statusnoj konferenciji pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivši Jugoslaviju (ICTY).

"Radimo na pisanju žalbene presude i vijećamo i očekujemo da će žalbena presuda biti izdana do studenoga", kazao je predsjednik žalbenoga vijeća sudac Carmel Agius dodajući da još nije utvrđen točan datum objave žalbene presude.

Pročitajte i ovo Slobodan Praljak u haškoj sudnici na dan kad je popio bočicu otrova i preminuo (Foto: Dnevnik.hr) Potvrđeno postojanje UZP-a Šokantan dan u Haagu u kojem si je hrvatski general oduzeo život pred očima cijelog svijeta Slika nije dostupna Oslobodio Gotovinu i Markača Sudac Meron samog sebe postavio na čelo žalbenog vijeća u slučaju 'Prlić i ostali'

Haški je sud šestoricu Hrvata u svibnju 2013. nepravomoćno osudio na kazne od 10 do 25 godina zatvora zbog zločina nad muslimanima tijekom rata u BiH osmišljenih u okviru udruženog zločinačkog pothvata.

Bivši predsjednik vlade Herceg Bosne Jadranko Prlić nepravomoćno je tada osuđen na 25 godina zatvora, bivši ministar obrane Bruno Stojić i bivši načelnici Glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković na po 20 godina zatvora, bivši zapovjednik vojne policije Valentin Ćorić na 16, a načelnik Ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić na 10 godina zatvora.

Žalbena rasprava održana je u ožujku ove godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene