Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Udruženi zločinački pothvat'

Haški sud presudio hrvatskoj šestorki za Herceg-Bosnu: Osuđeni na ukupno 111 godina zatvora!

Haški sud osudio je Jadranka Prlića, Brune Stojića, Slobodana Praljka, Milivoja Petkovića, Valentina Ćorića i Berislava Pušića na ukupno 111 godina zatvora za ratne zločine u Herceg-bosni.

Na Haškom tribunalu za ratne zločine počinjene  na području bivše Jugoslavije danas je iznesena presuda šestorici bivših pripadnika vojnog i političkog vrha Hrvatske Republike Herceg-Bosne - Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću. Osuđeni su ba ukupno 111 godina zatvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza Ivane Petrović Počela rasprava o žalbama: "Hrvatska bi mogla snositi velike posljedice" Slika nije dostupna Oslobodio Gotovinu i Markača Sudac Meron samog sebe postavio na čelo žalbenog vijeća u slučaju 'Prlić i ostali'

Prlić je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 25 godina zatvora, Stojiću, Praljku i Petkoviću od 20, Ćoriću od 16 i Pušiću od 10 godina zatvora.

>> Intervju s Nikom Pinter, odvjetnicom generala Slobodana Praljka

Njih se teretilo za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine uključujući ubojstvo, silovanje, seksualno zlostavljanje, uništavanje imovine, zatvaranje, deportaciju i prisilno premještanje počinjeno nad bosanskim Muslimanima i drugim nehrvatima od 1992. do 1994. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene