451660
451660
451660
451660
451660

'Trebamo se kloniti teških riječi, spominjalo se i lomljenje kostiju'

  • , 27.09.2016., 15:34
  • Autor:
  • komentara

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović izjavio je kako se treba kloniti teških riječi kada se govori o aktualnoj situaciji na Filozofskome fakultetu.

 
 
 
 
Zlatko Hasanbegović (Foto:Patrik Macek/PIXSELL)
Zlatko Hasanbegović (Foto:Patrik Macek/PIXSELL)

Kazao je da s jedne strane postoji autonomija sveučilišta, a s druge strane sloboda studentskog aktivizma, u ovome slučaju jedne ideološke provenijencije.

"Trebamo se kloniti teških riječi, a čulo se s raznih strana i o 'lomljenju' kostiju", izjavio je ministar Hasanbegović odgovarajući na novinarsko pitanje o aktualnoj situaciji na zagrebačkome FF-u, konkretno vezano uz nedavnu objavu i stajališta izabranoga saborskog zastupnika Željka Glasnovića o prosvjednicima na FF-u.

Ministar kulture bio je u Muzeju Mimari gdje je uručio Nagrade "Vicko Andrić" za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj, a po završetku svečanosti odgovorio je i na nekoliko novinarskih pitanja, među kojima i o aktualnim zbivanjima na FF-u i svojoj političkoj budućnosti.

Hasanbegović je istaknuo kako, "s jedne strane postoji autonomija sveučilišta i procedure koje jasno propisuju izbore dekana, a s druge strane, ono što je ključno, to je sloboda studentskog aktivizma, a ovo je studentski aktivizam jedne ideološke provenijencije, a sutra će se pojaviti aktivizam neke druge provenijencije".

"Sveučilište je bilo, a trebalo bi biti u krajnjoj liniji jedna vrsta žarišta studentskoga bunta, naravno u skladu sa zakonom i bez poziva na bilo kakvo nasilje", izjavio je ministar Hasanbegović.

Na novinarsko pitanje o njegovoj političkoj budućnosti, Zlatko Hasanbegović odgovorio je osmijehom.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se