Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hartman: Budućnost Haaškog suda je 'mračna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša glasnogovornica Tužiteljstva Haaškoga suda, Florence Hartman, rekla je na Interliberu u Zagrebu kako je budućnost Haškoga suda mračna jer više neće biti vremena da se završe svi predmeti, te kako ne vjeruje da će Radovan Karadžić i Ratko Mladić biti tamo privedeni.

Na Interliberu je Profil predstavio hrvatsko izdanje njene knjige "Mir i rat".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrda iz Haaga Presuda Anti Gotovini 15. travnja u 11 sati Slika nije dostupna Suđenje za zločine u BiH Stojićeva obrana: Nije bilo plana stvaranja velike Hrvatske

Političari nemaju pravo izdavati naredbe sudu, rekla je Hartmann, koja drži kako je svojom knjigom dokumentirala pokušaje Francuske, Velike Britanije i SAD-a da utječu na rad Haaškoga suda.

Kazala je kako svojom knjigom ne može mijenjati svijet, ali kako ju je napisala radi osvješćivanja javnosti. 

"Osvješćivanjem želim pomoći kako bi ljudi mogli bolje odlučivati za bolju budućnost svijeta", rekla je Hartmann.

"Kao građanin svaki dan ću pratiti kako će velike sile i Vijeće
sigurnosti odlučiti o zatvaranju Haaškoga suda", kazala je Hartmann večeras prije potpisivanja svoje knjige na Profilovu štandu.

Međunarodna pravda namijenjena je zaštiti čovječnosti, rekla je i dodala da ima povjerenja u pravdu i da podupire međunarodno pravo.

"Sada je i Međunarodni kazneni sud (sa sjedištem u Rimu) u sličnom stanju kao i Haaški sud", rekla je, istaknuvši da se pravosuđe treba boriti protiv političkih pritisaka i intervencija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene