Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važna obavijest HALMED-a

Iz ljekarni se povlači još jedan proizvod zbog neispravnosti u kakvoći

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
HALMED je objavio da se povlači serija lijeka SOOLANTRA krema (ivermectin).

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je da se povlači serija lijeka SOOLANTRA krema (ivermectin).

Tvrtka Medika d.d., distributer lijeka SOOLANTRA krema (ivermectin), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 2414239A predmetnog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedeni postupak povlačenja provodi se zbog neispravnosti u kakvoći koja se odnosi na kontaminaciju koja nema opasnost po zdravlje.

Pročitajte i ovo U Ninu se izlila riječica - 11 jaka kiša i olujno jugo FOTO/VIDEO Velika poplava na području Zadra: Zabilježen najjači udar juga - 98 kilometara na sat

Budući da odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj nema niti jedan lijek s istom djelatnom tvari u istom farmaceutskom obliku, navedeni lijek nabavlja se postupkom izvanrednog unošenja temeljem izjave zdravstvene ustanove o potrebi za nabavkom lijeka ili za nužne slučajeve liječenja na pojedinačni recept.

"Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije", objasnili su iz HALMED-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene