Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj prevare

UPOZORENJE! Ne zovite broj 024864... Mogli biste se neugodno iznenaditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) upozorava na novi pokušaj prevare. Upozoravaju, oštećeni mogu biti svi koji odgovore na poziv.

Danas je zabilježen novi pokušaj zlouporabe elektroničkih komunikacija i prijevare korisnika na način da se neselektivno šalju SMS poruke s tekstom „Zovi me hitno 002486429171“.

Pročitajte i ovo Gong (Foto: Informer) lažni profili "HDZ se služi Vučićevim metodama": Gong upozorava na manipulaciju i varanje građana Uhićen Hrvoje Vojković Hrvoje vojković Posao je započeo s Tuđmanovim unukom, Croatia osiguranje isplatilo mu je ogromnu otpremninu, a onda je pao jer nije posadio tulipane

Svaki korisnik koji odluči nazvati broj iz poruke može imati znatno povećan trošak. Stoga savjetujemo korisnike da ne pozivaju brojeve iz ovakvih ili sličnih SMS poruka, pogotovo ako nisu sigurni u pošiljatelja, javljaju iz HAKOM-a

Operatori su u suradnji s HAKOM-om blokirali pozivanje određenog raspona brojeva iz poruke, koji su na otočju Sejšeli, te prate telekomunikacijski promet s tom destinacijom. Ukoliko korisnici dobiju poruku u koju sumnjaju da se radi o zlouporabi ili prijevari, odnosno neželjenoj elektroničkoj komunikaciji, mole se da bez odgode izvijeste svoga operatora ili HAKOM.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene