Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačan promet prema moru

Oprez! Kilometarske kolone kod Lučkog, 'naoružajte se' strpljenjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dionici autoceste A 1 Zagreb-Karlovac vozi se otežano i usporeno, u koloni i uz povremene zastoje, izvijestio je HAK.

Iz smjera čvora Jankomir prema Lučkom kolona je duga oko 7 kilometara, a budući da vozila stalno pristižu prema čvoru Lučko s autocesta A2, A3 i A4 povremeno se za ulazak na autocestu u Lučkom čeka i do pola sata.

Promet je pojačan i na izlazu s autoceste u Lučkom, kolona je oko 3 km - vozači mogu koristiti i naplatu Demerje, gdje nema čekanja, a cestarina se može platiti osim ENC-om i debitnim te kreditnim karticama.

Zbog nekoliko prometnih nesreća koje su se dogodile na autocesti A 1 tijekom jutra vozačima se savjetuje da održavaju propisanu sigurnosnu udaljenost i prilagode brzinu uvjetima na cestama.

Povremena čekanja zbog gustoće prometa moguća su i na izlazu Oštrovica, na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, u smjeru Crikvenice, odnosno Krka te na autocesti A 7 Rupa-Rijeka, na naplati Rupa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stanje na cestama Naoružajte se strpljenjem: Gužve na prometnicama uoči blagdana, evo gdje je najgore Gužve na cestama - 1 Gužve na čvorovima Stiže udarni turistički vikend, iz HAK-a imaju savjet za sve vozače i poručuju: "Očekuje se pojačan promet od ranih jutarnjih sati"



Na riječkoj obilaznici, kod čvora Draga vozila se sporo spuštaju prema moru i čekaju za uključivanje na Jadransku magistralu (D 8) u Bakru.

Vrlo je gust promet i u Istri, na Istarskom ipsilonu u smjeru većih turističkih odredišta, kao i duž jadranske obale, no tamo se vozi bez zastoja.

Na graničnim prijelazima Macelj i Rupa pojačan je promet osobnih vozila na ulasku u Hrvatsku, a čeka se oko 45 minuta.

Pojačan je ulazak i na Kaštelu, Plovaniji, Bregani, Pasjaku i Goričanu. Na izlazu je putnički promet pojačan na Maclju i Bajakovu - čeka se oko jedan sat.

Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima, pa se po potrebi uvode i dodatne trajektne linije.

Savjeti HAK-a

Teško je savjetovati kojom cestom voziti, primjerice, u smjeru mora, ali iz iskustva, pišu na internetskim stranicama HAK-a,  znamo kako je, zbog gužvi i dnevnih vrućina, najbolje krenuti u ranim jutarnjim satima odnosno tijekom noći.

Autoceste su sigurnije i brže provozne, ali i na njima kao i na državnim ili lokalnim cestama valja voziti pozorno. Strpljivo, ako se nađemo u koloni, bez nervoze, ako smo u gužvi ili tzv. prometnom čepu. Imajmo dovoljno tekućine (voda, čaj, sokovi) i, za svaki slučaj, dovoljno hrane.

Jednako tako, poželjan je i pun spremnik goriva, a prije putovanje prekontrolirati tlak u pneumaticima, razinu ulja i svih tekućina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene