Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostvareni vremenski uvjeti

Hajdaš Dončić: Radovi idu dalje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Projekti za koje je potpredsjednik Vlade Branko Grčić u siječnju najavio kako će krenuti kada se stvore meteorološki uvjeti, a vrijedni su oko četiri milijarde kuna, idu dalje.

Projekti koji su stali zbog loših vremenskih uvijeta, nastavljaju se raditi. Potvrdio je to ministar prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Riječ je većinom o prometnicama, poput Podravskog ipsilona ili tunela Sveti Ilija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Točno u podne Grčić, Vrdoljak i Dončić o rezultatima u gospodarstvu Slika nije dostupna Čeka ih puno posla Nema više gubljenja vremena, Milanović uvodi kontrolore rada!

'Što se tiče tunela Sveti Ilija, on će biti u operativnoj funkciji do početka sezone, a Podravski ipsilon se najnormalnije radi', rekao je Hajdaš Dončić.

>> Dubinsko snimanje: Vlada objavljuje rezultate Clean starta

Energetska obnova fasada, projekt koji je trebao pokrenuti uspavani građevinski sektor. 'Nema odustajanja od tog projekta. Jedino je tempo možda sporiji nego smo i sami pomislili, i nitko o tome nije vodio računa nit je išta pripremao', kaže Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva. Stalo je na šest potpisanih ugovora u Varaždinu. I tako stoji.

Novo ruho

Škole i đački dom koje su trebale dobiti novo ruho, građevinare još nisu ni vidjele. 'Ovo je prvi takav projekt u Republici Hrvatskoj i kao i sve stvari s kojima se počinje, postoje porođajne muke', rekao je Milan Žunar, ravnatelj Strojarske i prometne škole, Varaždin.

'Porođajne muke' rješavale su se promjenom pravilnika i zakona. 'U sljedećih nekoliko mjeseci će deseci i deseci natječaja biti vani', uvjeren je Vrdoljak. Uštede i do 50 posto na računima za energiju, tako bi trebale dobiti, prema riječima ministra, i brojne fasade u državnom vlasništvu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene