Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sastanku s domaćinom

Hajdaš Dončić o mogućnosti izgradnje pruge Koprivnica-Kotoriba i povezivanju s Nagykanizsom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić tijekom današnjeg boravka u Međimurskoj županiji najavio je mogućnost izgradnje željezničke pruge od Koprivnice do Kotoribe te daljnje povezivanje s Nagykanizsom.

Na sastanku s domaćinom, međimurskim županom Ivanom Perhočom, ministar Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je strateški prioritet modernizacije i rekonstrukcije Hrvatskih željeznica do 2018. godine, posebice od Rijeke do Botova prema Mađarskoj, te je upozorio na mogućnost željezničkog povezivanja Koprivnice i Nagykanizse preko Kotoribe. Ministar je rekao kako će u roku od 60 dana stručno povjerenstvo izraditi studiju isplativosti te dionice, a pokaže li se ona ekonomski opravdanom, sigurno će se graditi.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica Prometna nesreća u Zagrebu - 1 Hitne službe na terenu VIDEO/FOTO Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na krovu

>> Hajdaš Dončić: HŽ Putnički kreće u nabavu 44 nova vlaka

Hajdaš Dončić razgovarao je sa županom Perhočem i o prometnoj infrastrukturi u Međimurskoj županiji te je najavio izgradnju nekih većih projekata. Perhoč je izvijestio ministra da će se do kraja godine prikupiti sva dokumentacija potrebna za izgradnju sjeverne obilaznice Preloga, južne obilaznice Čakovca i obilaznice Nedelišća te da bi njihova izgradnja mogla početi dogodine. O mogućem premještanju graničnoga prijelazu u Murskome Središću Perhoč je rekao kako će se tražiti najbolje moguće rješenje u dogovoru sa stanovnicima toga grada.

Nakon radnog sastanka ministar Hajdaš Dončić i župan Perhoč razgledali su radove na državnoj cesti D 20 Sveti Križ-Prelog. Radovi se izvode na dionici od pet kilometara, vrijedni su 9,5 milijuna kuna, a njihov je završetak planiran do 30. lipnja 2013. Radovi uključuju zamjenu kolničke površine, izgradnju autobusnih postaja i pločnika, proširivanje ceste i izgradnju nove prometne signalizacije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene