Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projektni tim Zračne luke Zagreb

Hajdaš Dončić o Šamsu: Nije to uhljebljivanje, trebaju nam stručni ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Siniša Hajdaš Dončić izjavio je da davanje u koncesiju Zračne luke Zagreb traži formiranje projektnog tima, dio kojeg će u ime države ostati u Zračnoj luci.

'Riječ je o modelu koji traži formiranje projektnog tima. Jedan dio tih ljudi nakon preuzimanja vraća se u Ministarstvo, a drugi dio u ime države ostaje u Zračnoj luci', rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Hajdaš Dončić novinarima, nakon današnje sjednice vlade te dodao kako je za to potrebno izmijeniti društveni ugovor Zračne luke Zagreb i uskladiti ga s koncesijskim. Također je dodao kako je u tu svrhu potrebno izmijeniti društveni ugovor Zračne luke.

Na pitanje hoće li tada moći postavljati ljude bez javnog natječaja, kazao je, 'pa to je normalno, jer taj tim obavlja ulogu za RH'. Novinare je zanimalo hoće li netko biti kažnjen zbog raspisivanja natječaja za zamjenika ravnatelja Zračne luke zaduženog za provedbu koncesijskog ugovora, s obzirom da u Vladi tvrde da taj natječaj nije trebalo raspisivati.

'Bio je to splet nesretnih okolnosti. To nije nikakvo uhljebljivanje nikoga. Jednostavno postoje službenici i namještenici po ministarstvima koji su to ionako obvljali, a ovo je, na jedan način, stavljanje njih u funkciju koja je u skladu sa koncesijskim ugovorom', rekao je ministar, kojega su mediji optuživali za fingiranje javnog natječaja, jer je već prije njegova objavljivanja odlučio da će na to mjesto doći Krunoslav Šams.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon nekoliko odgoda Franucuski koncesionar sutra preuzima upravljanje Zračnom lukom Zagreb Slika nije dostupna Ministar u čudu Hajdaš Dončić: Štrajkaju, a imaju jedan od najboljih kolektivnih ugovora

>> Milanović o Zračnoj luci Zagreb: Nije bilo udomljavanja, to je prekomanda

Hajdaš Dončić je kazao kako uopće nema potrebe za fingiranjem natječaja, a na pitanje je li pogriješio ravnatelj Zračne luke Tonči Pejović, koji je raspisao natječaj, odgovorio je kako to ne može komentirati.

Rekao je i da je riječ o složenom mjestu, za koje je nemoguće ljude tražiti na ulici. 'Tražimo ljude koji su stručni i pripremljeni za taj posao', naglasio je Hajdaš Dončić.

'Naš je zadatak da projekt vrijedan 250 milijuna eura počne funkcionirati. Tražili smo najbrža rješenja, a nekada najbrža rješenja nisu i najbolja. Ja ne vidim ovdje štetu', dodao je.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene