Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pelješki most

Hajdaš Dončić: EK još razmatra rješenja povezanosti hrvatskog juga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konzultanti Europske komisije i JASPERS (Glavna uprava za regionalnu politiku Europske komisije) još uvijek razmatraju nekoliko rješenja o načinu prometnog povezivanja Hrvatske i njenog južnog dijela, izjavio je večeras u Pregradi ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Sudjelujući na izbornoj konvenciji SDP-a Krapinsko-zagorske županije, ministar Hajdaš Dončić novinarima je izjavio kako ima određene informacije o radu konzultanata i JASPERS-a, te istaknuo da do prezentacije odluke, po ugovoru između Ministarstva i Europske komisije, ne smije komentirati studiju i moguće preporuke. Ministar nije naveo rok kada bi se prezentacija studije trebala održati.

Na pitanje hoće li studija, odnosno preporuka Europske komisije biti potencijalni razlog mogućih nesuglasica između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, odgovorio je da je Hrvatska članica EU te da je bilo kakav dogovor onaj između Zagreba i Bruxellesa, a ne između Zagreba i Sarajeva.

'Uvažavamo partnere iz BiH, i oni su uključeni u izradu studije, ali kao promatrači. Naglašavam, konačni izbor je na strani Zagreba i Bruxellesa', poručio je Hajdaš Dončić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O Pelješkom mostu EK DEMANTIRA MILANOVIĆA: 'To su samo hrvatska očekivanja' Slika nije dostupna Hajdaš Dončić: 'U Hrvatskoj više nema predizborne gradnje kakva se često događala u prošlosti'

>>'Pelješki most je unutarnje pitanje Hrvatske, ali...'

Podsjećajući na pismo koje je Europskoj komisiji u rujnu uputio dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, a koje je tada ocijenio pritiskom na Komisiju, ministar je apelirao na sve u Hrvatskoj da rješavanje pitanja prometne povezanosti Hrvatske i njezina juga, unatoč emocijama, prepuste ekonomskoj, odnosno stručnoj analizi.

Upozorio je da ni konzultanti niti tijela Europske komisije ne vole kada se jednom gospodarskom ili prometnom pitanju podilazi s politikantskim pristupom, "jer to izgleda kao pritisak lokalne politike, nevezane na nacionalni politiku".

Komentirajući odnose između SDP-a i HNS-a, Hajdaš Dončić je naglasio kako ima vrlo dobru suradnju s ministrima iz HNS-a, a najbolju sa ministricom graditeljstva Ankom Mrak Taritaš s kojom provodi neke zajedničke projekte. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene