Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radovi stali

HAC zaustavio radove na Dalmatini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na gradilištu autoceste Dalmatina kod Vrgorca radovi su stali, a Mijo Ereš, glavni inženjer, potvrdio nam je kako su stigli dopisi iz HAC-a da se svi radovi zaustave.

Baš nekako sa izlaskom HAC-ovih direktora iz Remetinca, stigla je vijest o blokiranim radovima na Dalmatini. Radnici su tom informacijom i više nego ogorčeni. 'Ne možeš ti njima stati na kraj, što ćeš, na nama se sve lomi', priča nam radnik Hidroelektre. Kiša i magla dočekali su nas danas na gradilištu autoceste kod Vrgorca, ali ni vijesti koje danas ovdje stižu nisu nimalo bolje. Svi radnici kažu, čuli su za to da radovi trebaju biti privedeni kraju i nastavka tako skoro neće biti.

Pročitajte i ovo Nesreća u Kini 500 spasioca u akciji VIDEO Stravična nesreća: Urušila se autocesta, vozila padala u provaliju, a poginulo je najmanje 19 ljudi Slika nije dostupna Hrvatske autoceste Počinju hitni radovi na važnoj zagrebačkoj prometnici, očekuju se gužve

Gradilište manje-više pusto, a na njemu se nalazi tek pokoji radnik. Glavni inženjer Mijo Ereš, potvrdio nam je da su stigli dopisi kojima se radovi obustavljaju odmah. Sa radovima moraju zastati svi izvođači pa i Skladgradnja još uvijek pritvorenog Slavena Žužula. 'Žužuli su sad u istoj situaciji kao svi drugi , oni su isto dobili zabranu na žalost oni misle da je to nešto namjerno, ali nije već kako je za sve izvođače, svi moraju stati', kaže Ereš. Najintenzivnije se gradila zadnja etapa od Ravče do Vrgorca. Dosta objekata, vijadukti i tuneli već su izgrađeni, no za dovršenje samo tih 10 kilometara trebalo bi ni manje ni više nego 400 milijuna kuna. Ako se radovi zaustave, treba konzervirati željeznu armaturu i drugo, a to bi koštalo čak 47 milijuna samo do Vrgorca.

Radnici su se nagledali priča o preplaćenim radovima na Dalmatini pa sada sa ljutnjom dočekuju vijest da radovi najvjerojatnije staju zbog nedostatka novca. Ni lokalnom stanovništvu nije svejedno, a raskopano gradilište nikako da se dovrši. 'Mještani kažu, dovršite do Vrgorca pa kako bude, svak gleda sebe', ističe Ereš. U HAC-u tvrde kako je razlog zaustavljenih radova samo kratka izrada novih ugovora. Radnici bi voljeli u to povjerovati, ali to im ne zvuči uvjerljivo pa neki već razmišljaju o odlasku na Konstruktorove radove u Crnoj Gori.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene