Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1,05 milijuna kuna

HAC plaćao milijune za poslove koje su mogli raditi njihovi pravnici?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U HAC-u se pravdaju da imaju samo pet pravnika, a pred sudom 400 aktivnih parničnih predmeta.

U 2007. godini HAC je jednom odvjetničkom poduzeću isplatio 544,875 kuna za usluge sastavljanja ovršnih prijedloga. Taj posao su inače morali raditi njihovi pravnici. Četiri odvjetnička ureda ove će godine svoje pravne usluge Hrvatskim autocestama naplatiti 1,05 milijuna kuna, javlja Večernji list.

Pročitajte i ovo Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna Boris Miletić nakon optužbi ravnatelja Runića Župan Miletić naložio hitnu reviziju rada Istarskih domova zdravlja

Iako je Državna revizija još 2008. godine ustanovila da bi se trebala preispitati opravdanost angažiranja vanjskih odvjetnika, u HAC-u to i dalje uporno čine. Oni tvrde da imaju samo pet pripravnika i 400 aktivnih parničnih predmeta pred sudovima. U tim parničnim predmetima ih zastupaju vanjski odvjetnici, dok njihovi pravnici vode ovrhe i ostale pravne predmete.

Prema nalazu revizije, HAC je u 2007. godini odvjetničke usluge plaćao paušalno. To znači da su odvjetnici primali mjesečno 50,000 kuna bez obzira na to jesu li taj mjesec radili ili ne. U pojedinim slučajevima iznos odvjetničke nagrade je bio veći od iznosa vrijednosti spora. Tako je na glavnicu od 50 kuna u ovršnom postupku za neplaćenu cestarinu na autocesti isplaćena odvjetnička nagrada od 250 kuna te javnobilježnička nagrada od 80 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene