Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinu dana otkad je pušten u promet

HAC i dalje plaća za radove na preplaćenom tunelu Sv. Rok

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tuneli Sveti Rok i Mala Kapela pred godinu dana su pušteni u promet, a HAC i dalje plaća milijune za radove, koji su odavno odrađeni.

Preplaćenim tunelima Sveti Rok i Mala Kapela već se godinu dana normalno vozi. Pola je godine prošlo i otkad su čelnici Hrvatskih autocesta optuženi za malverzacije za njihovo bojenje. No HAC još uvijek plaća radove i to Hidroelektri i Konstruktoru, kojima je za dodatne radove na lijevoj cijevi, uključujući i PDV, isplaćeno 27,3 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Incident u tunelu Mala Kapela 'Mislio sam da je eksplozija, a onda smo svi oglušili' Slika nije dostupna Otvaranja na dan predizborne šutnje 'Ipak se radi o svojevrsnoj manipulaciji biračima'

Ti radovi su već odavno obavljeni, iako su trebali trajati 18 mjeseci. Zbog ranijeg završetka, i to u ožujku prošle godine, oni su dobili i bonus od 9, 6 milijuna kuna. Ugovor o dodatnim radovima je potpisan pred mjesec dana. Ivica Mlinarević, iz sektora za građenje, za Poslovni je rekao kako se ne radi o novim poslovima, nego o završnom obračunu za već davno odrađene radove, koje je trebalo platiti još u rujnu, ali se zbog događanja u HAC-u sve odužilo. Prema njegovim riječima, to je posljednji ugovor kojim se plaća za cijevi u tunelima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene