Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imat će većinu

Habuš: U Varaždinu dogovorena suradnja s laburistima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicija HNS-SDP-HSU-HSLS, koja je na izborima za varaždinsko Gradsko vijeće osvojila 11 od 25 mandata, u slijedeće će četiri godine imati većinu u vijeću zahvaljujući laburistima s kojima je dogovorena suradnja, rekao je danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Goran Habuš.

Na konferenciji za novinare, sazvanoj kao svojevrsnoj najavi novog mandata gradonačelnika Habuša i njegovih zamjenika Vjerana Radelića i Natalije Martinčević, Habuš je potvrdio da je postignut dogovor sa dva vijećnika laburista koji će u vijeću podržati njihovu koaliciju.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

Habuš pojašnjava da je dogovor postignut, prije svega, zbog programske sličnosti najavivši da će se konstituirajuća sjednica Vijeća održati 19. lipnja. Govoreći o mandatu Habuš je izrazio nadu da u slijedeće četiri godine neće biti nekih novih iznenađenja i "kostura" u ormaru, ostavštine prethodne vlasti, kao u proteklom mandatu kada je zbog uhićenja i ostavke tadašnjeg gradonačlenika Ivana Čehoka, preuzeo vlast na izvanrednim izborima.

>> Varaždin: Predrag Štromar osvojio više glasova nego ostala četiri zajedno

"Nadam se da smo u proteklih godinu i pol dana pronašli i otkrili sve ono loše što je prethodna vlast ostavila i da ćemo se u slijedećih četiri godine baviti isključivo daljnjim razvojem Varaždina. Istina da će se neke financijske dubioze prethodne vlasti, poput Aquacitiya, sanirati još određeni broj godina ali na to smo spremni i znat ćemo rješavati te probleme", kazao je Habuš. Najavio je da bi idućih dana Državna komisija za javnu nabavu trebala donijeti odluku vezanu uz žalbu pojedinih ponuđača za rješavanje pitanja varaždinskog baliranog otpada.

Habuš vjeruje da će komisija odbaciti žalbe i da će se problem otpada uskoro riješiti. Habuš je najavio i rješavanje pitanja gradskog kupališta kraj Drave, Aquacitiya, gradske tvrtke koja je trenutno u blokadi. Po njegovim riječima grad će u slijedećih nekoliko dana pronaći oko 700 tisuća kuna za deblokadu računa, a zaposlit će i nekoliko djelatnika radi organiziranja kupališne sezone.

Do kraja ove godine Habuš je najavio i tri projekta za unaprijeđenje cestovne infrastukture odnosno izgradnje dva kružna toka i semaforizaciju jednog prometnog raskrižja u zapadnom dijelu grada. Iznos od 3,2 milijuna kuna osigurat će Ministarstvo unutarnjih poslova.

Zamjenica gradonačelnika Natalija Martinčević istaknula je skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju i otvaranje strukturnih fondova kao veliku šansu za razvoj Varaždina. Naglasila je da je već dosta napravljeno na pripremi projekata i da je u planu reorganizacija dijela gradske uprave zadužena za taj dio posla u svrhu što učinkovitije izrade i prijave projekata.

Jedan od planova gradonačelnika i njegovih zamjenika u ovom mandatu je reorganizacija cjelokupne gradske uprave i gradskih tvrtki, što bi u konačnici, prema najavama gradonačelnika Habuša, značilo i smanjenje broja zaposlenih u gradskoj upravi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene