Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrana će se žaliti

Haag: Tužiteljstvo predložilo da se Gotovini i Markaču sudi za zapovjednu odgovornost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je žalbeno vijeće haškog suda tražilo od tužiteljstva da nađe alternativne oblike odgovornosti Ante Gotovine i Mladena Markača, jer odgovornost za zločinački pothvat vjerojatno ne postoji, tužiteljstvo je predložilo da im se sudi za zapovjednu odgovornost.

Obrana će se sada žaliti na postupak žalbenog vijeća jer smatra nije u njegovoj nadležnosti da raspravlja o drugim oblicima krivnje. Jer kako mu samo ime kaže, Žalbeno vijeće ovlašteno je da odlučuje samo o navodima iz žalbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nisu mi rekli ništa ružno' Šljivančanin čestitao generalima: 'Hrvati su nam održali lekciju iz dostojanstva' Slika nije dostupna SA SMIJEŠKOM DOČEKALI SLOBODU EKSPLOZIJA SREĆE U HRVATSKOJ - SLAVI SE SLOBODA GENERALA!

>> Obrana generala Markača pridružuje se osporavanju nadležnosti Žalbenog vijeća

Vijeće je do 31. kolovoza dalo rok obrani da odgovori na podneske tužitelja o alternativnoj odgovornosti. 

'Sada čekamo da sud odluči kako će se slučaj nastaviti, čekamo konačnu presudu', rekao je Frederick Swinnen, savjetnik glavnog haaškog tužitelja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene