Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Produženi vikend, počinje i sezona

Gužve na putu prema moru, čeka se satima, neki su nervozni: ''Svake godine katastrofa, jarane''

Aktualno Galerija Gužve u prometu - 3 Gužve u prometu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Gužve u prometu - 2 Gužve u prometu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gužve u prometu - 1 Gužve u prometu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dragan Dragan Foto: DNEVNIK.hr +1 Krunoslav Galerija 1/6 >>
Uoči visokih temperatura i produženog vikenda počele su gužve na hrvatskim prometnicama. Pojačan je promet u smjeru mora.

Od čvora Buzin do Lučkog vozači u kolonama čekaju i do dva sata. Ni državne ceste nisu bolja opcija. Vozače se moli za strpljenje i slušanje uputa prometnih redara.

"Ovakvo što nismo očekivali", rekla je Ana.

"Od Buzina se proteže gužva i još iza sve. Ljudi su malo nervozni i tako. Ne može brže od ovoga", kaže Krunoslav.

"Svake godine katastrofa, jarane. Putujemo do Zadra. Dva sata vozimo 8,5 kilometara", rekao je Dragan i dodao kako ima i nervoze: "Nećemo se stići okupati".

Kod Endyja, pak, nervoze nema. "Imamo nešto za piti, imamo cigarete, imamo gorivo", rekao je reporteru Dnevnika Nove TV Domagoju Mikiću koji prati situaciju na terenu i javio se uživo s naplatne postaje Lučko.

Pročitajte i ovo Incident na Bundeku - 2 Nesreća na Bundeku Policija privela vozača hitne pomoći koji je pregazio tinejdžere, o nesreći se oglasio i zavod za hitnu medicinu

"I dalje se čeka u koloni koja je duga oko kilometar na ulasku na autocestu A1. Najveći problem je na onom dijelu autoceste gdje se iz smjera A3 vozači pokušavaju uključiti na autocestu, no kada se i uključe tad problem nije riješen zato što će vrlo vjerojatno voziti u koloni od naplatnih postaja Lučko do Karlovca. U prosjeku 40-ak kilometara na sat", javio je Mikić i dodao kako iz HAK-a apeliraju na vozače da prije nego što krenu na put provjere ispravnost vozila kako ne bi zapeli negdje na autocesti i ostali u kvaru.

"Iz HAK-a dodaju i da se vozači strpe ako planiraju koristiti trajekt s obzirom na to da su i u trajektnom prometu moguće duže gužve", rekao je Mikić te dodao da se vozači trebaju oboružati strpljenjem ako kreću na put.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene