Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svakodnevne kolone

Uskoro novi most: Hoće li uskoro doći kraj gužvama kod Trogira?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko god se našao u koloni ispred mosta od Trogira do Čiova - vjerojatno je pomislio - konačno - nakon najave izgradnje novog mosta i pratećih cesta. Onima koji nisu - odmor na tom dijelu Jadrana mogao bi postati primamljiviji jer neki od ljetovanja na lijepom Čiovu odustaju baš zbog nepodnošljivih gužvi! Do 2016. novi most bi trebao biti gotov!

Nepregledna kolona automobila satima čeka prelazak mosta kopno-Čiovo. I to je trogirska svakodnevica.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Reakcija na rezultate Nikola Grmoja održao govor: "Vrijeme Mosta tek dolazi!" Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

Prometni kolaps dozlogrdio je i turistima. 'Ovo je suludo. Mislili smo ovdje ostati na odmoru, ali idemo u Split ili bilo gdje. Zbog ovih gužvi tu ne želimo ostati', kaže posjetitelj iz Estonije.

Lokalci kažu - novi most je trebao biti gotov 2008. godine, tko zna kad će - nikad.

VIDEO Mještani brodicama zarobili kolone turista na Velom i Malom Drveniku!

A novi most širine 12 metara bit će izgrađen u iduće dvije godine. Objavljen je natječaj za izvođenje radova. Ministar Hajdaš Dončić kaže - radit će se u tri smjene. 'U najpovoljnijim uvjetima oni mogu početi sa uvođenjem izvođača za dva mjeseca u posao. Naglasio bih da se ti radovi neće prekidati, radit će se i u ljetnoj sezoni te unaprijed kažem - ne mogu se ispričati', kaže ministar.

32 milijuna eura vrijedan most gradit će se u tri faze. Dobar dio trebao bi se financirati iz EU fondova. 'Taj projekt mora biti gotov u roku dvije godine do 11 mjeseca 2016 jer to je jedini mogućnost da za taj projekt dobijemo povrat sredstava kroz operativni program 2007.-2013.', dodaje ministar Hajdaš Dončić.

Osim Čiova, gradit će se i u Kaštelima. Ministar uvjerava - izvođač radova na 37 milijuna eura vrijednoj brzoj cesti bit će uveden u posao u idućih mjesec dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene