Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolone posvuda

Gužve na prometnicama diljem Hrvatske, evo gdje treba posebno paziti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I ova subota obilježena je gužvama na hrvatskim prometnicama. U nastavku donosimo gdje su formirane kolone i koje dionice je najbolje izbjegavati.

Prema podacima Hrvatskog autokluba, donosimo kakvo je stanje na hrvatskim prometnicama u poslijepodnevnim satima.

Pročitajte i ovo Gužve na cestama - 1 Gužve na čvorovima Stiže udarni turistički vikend, iz HAK-a imaju savjet za sve vozače i poručuju: "Očekuje se pojačan promet od ranih jutarnjih sati" Gužve na cestama Stanje na cestama Gužve na putu prema moru teško je izbjeći: HAK savjetuje kad je najbolje krenuti na put

A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE
Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 3 km, na naplati Demerje te na ulasku u smjeru mora nema dužih čekanja. Između čvora Gospić i tunela Sveti Rok u smjeru mora vozi se usporeno u kolonama, a vrlo je gust promet između čvora Maslenica i tunela Sveti Rok u oba smjera. Zbog prometne nesreće između čvorova Ogulin i tunela Mala Kapela, na 91. +500 km u smjeru Zagreba vozi se voznim i zaustavnim trakom (vozilo se nalazi u centralnom pojasu).

A2 ZAGREB-MACELJ

Zbog vrlo gustog prometa povremeno se zatvara tunel Frukov Krč u smjeru Maclja, kolona pred tunelom je oko 1 km. Pred graničnim prijelazom Macelj u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km.

A3 BREGANA-LIPOVAC

Pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona teretnih i osobnih vozila na izlasku je oko 1 km.

A4 ZAGREB-GORIČAN
Pred naplatom Goričan u smjeru GP Goričan kolona vozila je oko 1 km.

ISTARSKI IPSILON
Zbog pojačanog prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 3,5 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon.

A7 RUPA-DIRAČJE
Na izlaznom kraku čvora Matulji u smjeru Istre/Opatije kolona vozila je oko 500 m.

JADRANSKA MAGISTRALA (DC8)

Završen je očevid prometne nesreće između mjesta Smokvica Krmpotska i Sibinj Krmpotski na dionici Crikvenica-Senj no zbog pojačanog prometa još se vozi u koloni. Mogući su zastoji na prilazima turističkim središtima osobito na prilazima Novom Vinodolskom, Senju, Sukošanu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Pojačan je promet na važnijim cestama u oba smjera osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, A6 Rijeka-Zagreb, Istarskom ipsilonu, riječkoj (A7) i zagrebačkoj obilaznici (A3), Krčkom mostu, državnoj cesti DC1 osobito na prilazima Slunju i Kninu, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima duž obale, trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom te Srbijom i Crnom Gorom.

Posebno pripaziti na cestama prema Slunju gdje su mogući zastoji

Privremena je regulacija prometa povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice "Oluje" 5. kolovoza.
U Slunju se tijekom subote očekuje veći broj posjetitelja, a na državnoj cesti DC1 kroz Slunj mogući su zastoji.

Zbog proslave 22. obljetnice "Oluje", 5. kolovoza od 07:00 sati do 06.08. u 00:00, bit će zatvorena DC33 u Kninu - Trg Oluje, Ulica dr. Franje Tuđmana i Ulica kralja Zvonimira, a od 10:00 do 13:00 sati bit će zatvorena dionica državne ceste DC1- Ulica 4. gardijske brigade.

5. kolovoza od 21:00 do 21:05 zbog bakljade povodom obilježavanja vojno-redarstvene akcije "Oluja" kratkotrajno će se obustaviti promet u oba smjera na državnoj cesti DC102, u zoni mosta Krk.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene