Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Metkovića

Gužve na granici: Građani BiH ne koriste zamjenske prijelaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na graničnom prijelazu na jugu BiH u subotu su se ponovile gužve na prijelazu granice BiH i Hrvatske zbog čega se poziva na korištenje drugih graničnih prijelaza u blizini koje građani ipak ne odlučuju potražiti zbog iznimno loše prometne signalizacije.

Na izlaz iz BiH u Doljanima se iz pravca Čapljine prema Metkoviću čeka oko jedan i pol sat. Istodobno veće gužve se biježe i na graničnim prijelazima Crvenome Grmu, Prisiki i Kamenskom koji vode prema hrvatskom Jadranu. Tamo se čeka 30 minuta na prijelaz granice. Na drugim graničnim prijelazima zadržavanja nisu dulja od 15 minuta, izvijestili su iz Bosansko-hercegovačkog automoto kluba.

Oni pozivaju sve građane koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj rivijeri da umjesto Doljana koriste granične prijelaze Čepikuće i Ivanicu, a one koji se kreću prema Makarskoj rivijeri i sjevernije da koriste za prijelaz granice Zviriće, Bijaču, Crveni Grm i Orahovlje.

Pročitajte i ovo Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije" Slika nije dostupna između RH i BiH Produljuje se radno vrijeme za desetak graničnih prijelaza, a moći se ih prelaziti svi putnici

>> BiH želi više graničnih prijelaza s Hrvatskom

Mediji u BiH izvješćuju pak kako se građani ne odlučuju krenuti prema zamjenskim graničnim prijelazim jer je put do njih neoznačen.

Najveći je apsurd što je prava prometna pustolovina doći do najsuvremenijeg graničnoga prijelaza Bijače/Nova Sela koji je nedavno pušten u promet. Ovaj granični prijelaz ima tri ulazne i izlazne trake za prijelaz granice, no koriste ga mještani Ljubuškog u BiH jer autocesta na koridoru Vc u Hercegovini nije izgrađena kao i pristupne ceste od glavnog magistralnog pravca M-17 na kojemu se nalazi i granični prijelaz u Doljanima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene