Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokretanje investicija

Guverner Vujčić: Vlada je nesposobna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner HNB-a Boris Vujčić nema dobre vijesti niti lijepe riječi za Vladu. Proglasio ju je nesposobnom vladom koja u želji za privlačenjem birača, zaboravlja na reforme. Guverner procjenjuje da će nam gospodarstvo padati do kraja godine za 0,6 posto. Oštre poruke poslao je iz Rovinja, gdje je sudjelovao na Danima zagrebačke burze.

Guverner je pesimističan u procjeni BDP-a, ali i nezadovoljan političkom voljom da se provedu nužne strukturne reforme.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Videozid o mogućoj recesiji u Hrvatskoj - 4 ANALIZA MISLAVA BAGE Što nas može spasiti od recesije i koji je lijek za podivljalu inflaciju?

'Politički okvir za provođenje neophodnih strukturnih reformi i dalje ostaje nepromijenjen. I nakon šest godina recesije cjelokupnim domaćim politički spektrom prevladava kratkoročni cilj lakog osvajanja glasova, nad ciljem stvaranja efikasne, otvorene, fleksibilne ekonomije, koja je u stanju generirati dovoljno radnih mjesta', rekao je guverner Vujčić.

Guverner HNB-a bez komentara o Lalovčevim optužbama

Rješenje za gospodarski opravak je, poručuje Vujčić, pokretanje investicija - kako bi više ljudi bilo na radnim mjestima, a manje pred oglasnim pločama zavoda za zapošljavanje.

'Oporavak investicija će odmah slijediti i oporavak osobne potrošnje tako da će se kompletna domaća potražnja pokrenuti. Bez pokretanja investicija neće biti obnove rasta', dodao je Vujčić.

Umjesto toga, istaknuo je guverner, prevelik broj propisa, zahtjeva, birokracije i nameta odvraća ljude od poduzetništva i otvaranja radnih mjesta, a investitore od ulaganja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene