Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Guverner u Dubrovniku

Vujčić: "Hrvatski zdravstveni sustav nije održiv"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić ocijenio je da Hrvatska mora krenuti s reformama, prvenstveno zdravstvenog i mirovinskog sustava.

"Hrvatska mora reformirati zdravstveni i mirovinski sustav. Ako imate zdravstveni sustav koji stalno generira gubitke, onda to nije održivo u dugom roku. Mirovinski sustav isto treba reforme jer starimo i morat ćemo više raditi", ustvrdio je Vujčić odgovarajući na pitanja novinara u Dubrovniku gdje se održava financijska konferencija u organizaciji HNB-a i MMF-a.

"Ovdje su puno govori i o državnoj administraciji, ulozi pravosuđa i upravljanju poduzećima. To su sve stvari u kojima Hrvatska po mjerenjima i usporedbama ne stoji jako dobro. I područja u kojima trebamo raditi reforme", smatra guverner. Prema njegovim riječima, glavni problem za neprovođenje reformi, osim učestalih izbornih ciklusa u posljednje vrijeme, je i sljedeće:

"Ne objašnjavamo dovoljno jasno ljudima što znači reforma, što znači mijenjanje institucija i zašto je to dobro za većinu stanovništva. Kada nešto krene, onda oni koji su pogođeni blokiraju te reforme i većina ljudi ne profitira."
 

Pročitajte i ovo Kune PRIOPĆENJE HNB-A Milijarde kuna još su uvijek kod građana, njihova zamjena od sredine travnja na novoj lokaciji Boris Vujčić (Foto: Dnevnik.hr) Ne propustite u Dnevniku Nove TV u 19:15 Guverner Vujčić: "Hrvatska ne stoji dobro na bilo kojoj listi usporedbe sa sličnim zemljama"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene