Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što nas to čeka?

Guverner Vujčić tvrdi da je prošlo vrijeme niskih kamata te objasnio zašto je to - dobra vijest

Boris Vujčić (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Boris Vujčić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Boris Vujčić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/1 >>
Svi oni s kreditima vjerojatno neće biti sretni zbog sljedeće vijesti. Guverner HNB-a kaže da je vrijeme niskih kamatnih stopa prošlo.

U Rovinju, na godišnjem susretu guvernera centralnih banaka država regije, guverner HNB-a Boris Vujčić je rekao da je nakon razdoblja iznimno niskih kamatnih stopa, Američka centralna banka polako počela dizati kamate. Očekuje se da će to uskoro učiniti i Europska centralna banka, koja ima više utjecaja i na naše gospodarstvo. Guverner kaže da bismo se tomu trebali veseliti.

Pročitajte i ovo Banka - 4 Bolje biti dužnik, nego štediša Banke u Hrvatskoj trljaju ruke, ali građani zbog jedne stvari mogu biti zadovoljni Slika nije dostupna Mnoge koristi Guverner Vujčić: "Strah građana da će s uvođenjem eura porasti cijene je mit"

"Ona je dobra vijest. Zašto? Iako se ljudima ne čini na prvi pogled, dizanje kamatnih stopa je dobra vijest, zbog toga što to znači da gospodarstvo raste brže, da stopa nezaposlenosti pada, da smo došli u situaciju u kojoj se monetarna politika može vratiti u neku normalnu situaciju, sa nekakvim normalnim kamatnim stopama koje nisu nula ili ponekad čak negativne", rekao je guverner Vujčić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene