Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prijetili mi Uskokom'

Zagrepčanka pronašla guštera u boci soka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamislite da krenete ispijati netom otvoreni sok iz boce, a na površinu ispliva mrtvi gušter. Taj užasan osjećaj morala je proživjeti jedna Zagrepčanka. No, kako tvrdi, gorak okus u ustima nije joj ostao od soka već od borbe s velikim trgovačkim lancem.

Slučajni gost u multivitaminskom napitku Ljerke Karlovac šokirao ju je. 'Kada se ispustio zrak, na površini se pojavio gušter. Na moje zaprepaštenje nisam mogla vjerovati što vidim, istog trenutka sam išla nazvati Lidl da objasnim što mi se dogodilo zapravo', rekla je Karlovac. Iz trgovačkog lanca dogovaraju sastanak, zajedno s nezadovoljnom potrošačicom odlaze sanitarnoj inspekciji. 'Na sanitarnoj inspekciji su mi rekli da oni ne mogu jednostavno guštere analizirati nego samo sokove', ispričala je Karlovac. Iz inspekcije je upućuju na Zoologijski zavod.

Pročitajte i ovo PR Oglas Lidl i udruga Palčići uručili vrijednu donaciju KBC-u Zagreb Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

'Ja smatram da je gušter živ ušao u tekućinu i da je u njoj stajao otprilike mjesec dana', rekao je Milorad Mrakobvčić, predstojnik Zoologijskog zavoda. No, u trgovačkom lancu ne vjeruju analizi. 'On je iznio svoje jedno mišljenje, ja bi rekao da je to više mišljenje nego nekakav dokaz', brani trgovački lanac njihov glasnogovornik Krsto Herljavić. Tvrde da su ponudili potrošačici da se o njihovom trošku pošalje uzorak na analizu u neovisan institut. 'Možda je moguće da i slon visi nad provalijom držeći se surlom za tratinčicu, teoretski pretpostavljam da je, ali realno gledajući, nije moguće', kaže Hrljavić.

'Prijetili su mi Uskokom'

'On se penje, hoda, skače po zidovima, tako da je mogao ući u bocu, to nije problem', rekao je Mrakobvčić. Sve je to čisti pokušaj iznude, poručuju iz trgovačkog centra. 'Mene uopće ne zanimaju novci. Da su se oni poslije toga meni ispričali vjerojatno bi to drugačije završilo, nego su oni meni počeli prijetiti s Uskokom', požalila se Karlovac. Upravo ovu vrstu guštera teško je naći na naseljenim područjima, ističe struka. 'Ja vjerujem da je to bio ipak prirodni pad guštera u bocu', kaže Mrakobvčić. Naoružana odvjetnikom Ljerka će, na kraju, trgovačkom lancu uručiti tužbu zbog izazivanja straha i nelagode.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene