Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skromno, ali blizu

Sa suzama u očima uselili u kontejnere: 'To je prva pomoć, ništa više'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kontejnersko naselje u Gunji uselili su se prvi stanari. Kako ondje mjesta ima za 120 ljudi, a prijavilo ih se više od 400, država nabavlja još kontejnera.

Iako skroman, nužni je smještaj praktičan, jer je blizu kuća koje tek treba početi obnavljati.

Pročitajte i ovo Donacija PMF-u - 5 Poticanje znanosti Velikodušna donacija: Udovica hrvatsko-američkog fizičara fakultetu poklonila nesvakidašnji dar Ilustracija El Nino Gore kuće oko Melbournea, stradala je stoka, više od 2000 ljudi raseljeno, vlasti poručile: "Zabrinuti smo"

Privremeni krov nad glavom nije Jovana Vukadinovića ostavio ravnodušnim. Dok klima glavom i plače, govori: 'To je prva pomoć, ništa više'.

U kontejner će dobiti i obitelj Amira Džonića. Skromno je, ali blizu kuće. 'Ovdje ćemo biti bliže i bit ćemo tu u Gunji. Moja je kuća 300 metara od kontejnera', kaže Amir.

U 30 kontejnera smješteno je 120 Gunjanaca. 'Rukovodio sam se kriterijima da se radi o obitelji s četvero i više članova, kojima su kuće puno nastradale i koji su smješteni 50-ak i više kilometara od Gunje', objasnio je Hrvoje Lucić.

Crveni križ uplatio novac za pomoć poplavljenom stanovništvu

Još 300-njak osoba prijavilo se za nužni smještaj. Država kupuje nove kontejnere. 'U ovom trenutku se provode zadnje pripreme za nabavu nove pošiljke kontejnera. Očekujemo da će sljedeći tjedan biti raspisan postupak nabave', rekla je Mihaela Matokanović Džimbeg, pomoćnica ministrice socijalne politike

U Račinovce i Gunju stigla je i novčana pomoć. Dugo očekivanih 4.000 kuna humanitarne pomoći. 'Kao svjetlost na kraju tunela. Dobro će nam doći. Hvala Bogu, nade ima uvijek', rekao je Ivica Petrović iz Račinovaca.

U Gunju je stiglo stado ovaca. Dar nepoznatog čovjeka Hasibu Voloderu. 'Školujem šestero djece. Jedan mi je gotov sa školom. Za mene to znači egzistencija', rekao je Hasib koji je u poplavi izgubio čitavo stado - 130 ovaca.

Ovcama, koje nije vidio puna dva mjeseca, razveselio se i Hasibov pas ovčar. Od sreće Miki je ovce potjerao na pogrešnu stranu. Nitko mu nije zamjerio. Na pravoj su strani svi oni koji pomažu unesrećenima u poplavama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene