Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napravili improvizirana nosila

VIDEO: GSS spasio tvrdoglavu kravu Jagodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahtjevan zadatak za zadarsku gorsku službu spašavanja s teško pristupačnog terena, vrha brda u selu Žegar, trebalo je spasiti jednu vrlo tvrdoglavu kravu.

Jagoda je za svoje tele željela najbolje, no napravila je grešku. Nije se htjela oteliti redovnim putem u štali uz pomoć veterinara, već je sama otišla u brdo. Na kamenjaru je otelila veliko tele, živo i zdravo, ali se teško ozlijedila i nepomična je ležala osam dana bez hrane i vode, dok nije pronađena. 'Tele je dosta veliko, a krava je prvotelkinja tako da se mnogo namučila i noge su joj zadnje otkazale i stukla se sva po tijelu,' rekao je vlasnik krave, Vojslav Radmilović.

Pročitajte i ovo Krave na ispaši Proveden očevid Drama kod Benkovca: Iz za sada nepoznatog razloga 49-godišnjak napao četiri krave te ih ranio Zagađenje zraka u Splitu: Ilustracija - 2 Građani na nogama Pobuna u Splitu zbog zraka zagađenog arsenom i niklom, građani u šoku: "Ovo je borba cijeloga grada. Očekujemo da nadležne institucije reagiraju"

'Bio sam deset puta gore sa svojim gazdom, zamjenikom od gazde, nosio joj vodu i sijeno,' rekao je Vojislav Bundalov Voćko. Za Jagodu tešku 350 kilograma i njezinu tešku sudbinu saznali su u zadarskoj Gorskoj službi spašavanja. Odlučili su je spasiti izradom improviziranih nosila akcija je krenula.

Spuštanje Jagode s brda bilo je iscrpljujuće. Otkazivale su ruke i bila je potrebna tekućina. Svakih desetak metara trebalo je uzeti predah. Motornim pilama se krčio prolaz i uklanjala su se teška kamenja. 'Čuli smo za njezinu sudbinu i odlučili smo joj pomoći,' rekao je Neven Zrilić iz GSS-a Zadar. Jedna od fizički njatežih akcija kažu u gorskoj službi spašavanja. A Jagoda je sada dobro. Nije sanjala da će završiti na televizji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene