Obavijesti Video Pretražite Navigacija

GSS pronašla nestalog bolesnog 62-godišnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) danas je oko podneva, nakon gotovo 24-satne potrage, pronašla 62-godišnjaka koji je ostao blokiran u automobilu na blatnom šumskom putu na području Pisarovine, a zbog bolesti se nije mogao kretati.

Muškarac je pronađen u teškom zdravstvenom stanju, a, kako je izvijestio pročelnik komisije za informiranje i analitiku HGSS-a Hrvoje Dujmić, riječ je o dijabetičaru koji je jučer poslijepodne putem mobitela tražio pomoć jer je u svom automobilu zaglibio na blatnom šumskom putu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novac najvjerojatnije od banke Pronašla 100.000 dolara i predala ih policiji Slika nije dostupna Oteo ga otac Engleskinja putem interneta pronašla sina otetog 1982.

Slabo pokretan i bolestan 62-godišnji S. H. mislio je da se nalazi na Samoborskom gorju, no prema signalu mobitela utvrđeno je da se nalazio sjeverno od Kupe, negdje na području Pisarovine.

Kako je to iznimno veliko područje, površine sto četvornih
kilometara, u potragu su se uključili pripadnici službe spašavanja iz Samobora, Karlovca i Zagreba, a naknadno su im se pridružile i kolege iz Splita, Rijeke, Zadra, Delnica, Ogulina i Gospića.

Potraga, koju je otežavala noć, a jutros magla, usredotočena je na područje sjeverno od Kupe. U utrci s vremenom prijeđene su na desetine kilometara makadama, lokalnih puteva, šumskih cestica i staza, a hladnoća je ugrožavala život nestaloga koji je bio bez hrane i vode, kažu u HGSS-u.

Kada se razišla magla i kada su vremenske prilike dozvolile u potragu se uključio i vojni helikopter sa zrakoplovne baze Lučko iz kojega je oko 13 sati u blizini sela Belečić uočen automobil nestaloga. Muškarac je ubrzo prebačen u helikopter koji ga je prevezao u Lučko, gdje ga je preuzela hitna pomoć.

U HGSS-u kažu kako nije sigurno da bi nestali, s obzirom na
zdravstveno stanje, preživio još jednu noć u automobilu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene