Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gruntovnicama u Zagrebu i Sesvetama 12 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sporazum o financiranju zemljišnoknjižnih odjela zagrebačkog Općinskog građanskog suda i Općinskog suda u Sesvetama, vrijedan 12 milijuna kuna, potpisali su danas u Zagrebu ministrica pravosuđa Ana Lovrin i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Za gruntovnicu zagrebačkog suda namijenjeno je 10,5 milijuna kuna (7,93 posto proračuna suda) dok je za gruntovnicu u Sesvetama namijenjeno 1,5 milijuna kuna (21,30 posto proračuna suda), priopćiloje Ministarstvo pravosuđa.

Pročitajte i ovo Ostatak kuna kod ljudi - 4 Važno je znati Građani se teško rastaju od kuna, ali od 1. siječnja na snagu stupaju nova pravila Sudar u Sesvetama Policija na terenu U Sesvetama se sudarila dva automobila: Fotografije prikazuju silinu udara

U tom ministarstvu kažu da se time stvaraju dugoročniji preduvjeti za intenzivniji prekovremeni rad na tim sudovima kako bi se do kraja 2008. osiguralo zadovoljavajuće rješavanje mjesečnog priljeva predmeta, posebice zagrebačke gruntovnice, koja je 20. prosinca ove godine imala preko 47 tisuća neriješenih predmeta.

Zahvaljujući i gradskom sufinanciranju rada zagrebačke gruntovnice 130 tisuća neriješenih predmeta početkom 2003. smanjeno je u prosincu 2007. za 62 posto, kažu u Ministarstvu u kojemu tvrde da zemljišnoknjižni sud u Zagrebu, kao sud sa najvećim prilivom predmeta u Hrvatskoj, uz zaostatke, uspješno rješava i redovni priliv predmeta.

Dodaju da je u potpunosti izvršen i prijepis zemljišnih knjiga, te da je 97 posto prijepisa verificirano.

Potpisani sporazumom grad Zagreb nastavlja suradnju sa Ministarstvom pravosuđa, radi ažurnijeg rješavanja svih zemljišnoknjižnih predmeta obaju sudova, a time i ažurnijem rješavanju predmeta od javnog interesa na području Grada Zagreba, kao i sređivanja pravnog statusa nekretnina od interesa za Grad Zagreb, kaže se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene