Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Na političkoj sceni vlada depresivnost'

Grubišić: Hrvatsko društvo podijeljeno mržnjom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni zastupnik Ivan Grubišić izjavio je danas kako je hrvatsko društvo podijeljeno nepodnošljivom mržnjom i isključivošću unutar ideoloških grupacija.

Na političkoj sceni vlada depresivnost i apstinencija od izlaska na izbore, kazao je na konferenciji za novinare dodavši kako je na djelu kriza demokracije i demokratskog sustava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kandidatkinja za županicu Nevenka Bečić: Predana sam radu kao pčelica i to znaju svi! Slika nije dostupna Lokalni izbori Ivan Grubišić objavio svoje kandidate za dogradonačelnika i župana

Pozivajući građane da iziđu na izbore Grubišić je rekao kako njegov Savez za građansku i etičku Hrvatsku neće koalirati ni u drugom krugu niti nakon izbora. Surađivat će međutim, kako je rekao, na programima i projektima od općeg interesa.

Po njegovom mišljenju trebalo bi smanjiti i racionalizirati državnu administraciju te smanjiti broj saborskih zastupnika koje, kako je rekao, nije briga za opće dobro.

>> Baldasar: Mislio sam da će kampanja biti pristojna, nisam bio u pravu

„Hrvatska je u nezavidnom položaju, svrstana među pet europskih zemalja s negativnim trendovima i ne vidim naznake izlaska iz krize“, poručio je Grubišić.

Ustvrdio je i kako bi se iz krize izišlo ako bi se velike političke stranke odlučile na strukturalne promjene. „Treba dokinuti političke i institucionalne privilegije“, rekao je dodavši kako se godišnje 8,5 milijuna kuna troši na privilegirane mirovine.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene