Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost od novih odrona

Gromadu će morati razbiti u dnevnom boravku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogo znanja i vještine trebat će za uklanjanje kamene gromade iz dnevnog boravka Omišanina Joze Jerčića.

Dok inženjeri razmišljaju kako razlomiti stijenu i izvaditi je, on i njegova obitelj praktički su beskućnici, a s brda od kojeg se odlomila, prijeti još stijena. Jozo vjeruje da mu je život spasila Gospa, kada je prije tri noći golema stijena pala u njegovu kuću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HGSS-ova akcija Radnici elektrane pronašli beživotno tijelo muškarca: "Nesretni čovjek je pao s ruba stijene" Slika nije dostupna Bor spasio ljude Stablo spriječilo da gromada ne padne na kuće

'Ja sam došao do zaključka da se neću micati jer ako napravim to, ne znaš koji je pravi potez, da sam išao skakati udarilo bi me ovo i poginuo bi', ispričao je Jozo Jerčić. Sada živi kod brata u kući do svoje.

Grad Omiš pomoći će mu popraviti kuću. Stijena se neće moći izvući u jednom komadu, no uklonit će je što je moguće prije.

>> Ogromna kamena gromada pala na kuću u Omišu

'Nakon toga treba struka, inženjeri, statičari, procjeniti što sa objektom. Mi ćemo što prije napraviti u jednom primjerenom roku jer neće on dugo čekati ponovo useljenje', rekao je Ivan Škaričić, gradonačelnik Omiša.

Od stijena i dalje strahuju Ana i Domagoj Jerčić čija je kuća za sada pošteđena. 'Ja i dalje nisam mirna, možda sam čak u većoj panici nego prije jer možeš očekivati svaki čas da će to past, a možda i neće, a daj Bože da ne podne nikad. Odlučili smo čak za dva tri dana, otići na par dana na selo', rekla je Ana.

'Radi djece nije sigurno tu ostati, ne toliko radi nas', kaže Domagoj. Stijene i dalje prijete. Alpinist Ivica Matković više od dvadeset godina učvršćuje omiške stijene, sada je ponovno pozvan.

'Ja ću se sutra penjati do točke gdje je pao kamen. Ispod njega je velika gromada koja se isto može odvaliti zbog utjecaja vremenskih neprilika', kazao je Matković. Labavu će stijenu učvrstiti i izviditi ima li još prijetećih gromada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene