447457
447457
447457
447457
447457

'Političari moraju radom potvrditi da drže do vrijednosti, a ne se slikati s biskupima prije izbora'

Nikola Grmoja je tijekom boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji komentirao izjavu tamošnjeg biskupa Vlade Košića kako očekuje da Most nakon izbora koalira s HDZ-om, poručivši da ona ne može imati nikakav utjecaj na odluku Mosta.

 
 
 
 
Nikola Grmoja u Sisku (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)
Nikola Grmoja u Sisku (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL)

Jedan od osnivača Mosta i kandidat na listi za VI. izbornu jedinicu Nikola Grmoja koji je u ponedjeljak boravio u Sisačko-moslavačkoj županiji, komentirao je izjavu tamošnjeg biskupa Vlade Košića kako očekuje da Most nakon izbora koalira s HDZ-om, poručivši da ona ne može imati nikakav utjecaj na odluku Mosta i da "političari moraju ozbiljnim i odgovornim radom potvrditi da drže do nekih vrijednosti, a ne se slikati s biskupima prije izbora".

"Nikakav utjecaj na odluke Mosta ne može imati poziv biskupa Košića za koga bi se trebali opredijeliti. Promjena jednog čovjeka u HDZ-u, iako je on puno umjereniji i prihvatljiviji hrvatskim biračima, ipak ne mijenja stranku, jer su ostali isti ljudi. To se vidi i na novom planu gospodarenja otpadom, gdje su interesni lobiji izvršili pritisak na HDZ, pa je izostala potpora planu, koju je u interesu hrvatskih građana", zaključio je Grmoja koji je boravio u Sisku, Petrinji i Glini gdje se htio upoznati s problemima tamošnjih stanovnika.
"Listu Mosta u VI. izbornoj jedinici nosi saborska zastupnica Jasna Matulić, a ja sam drugi na listi, kako bih dao potporu lokalnim kandidatima s liste. Najveći problem vezan uz Sisak i ovu županiju je sudbina Rafinerije nafte u sklopu INA-e. Nastojat ćemo na sve načine vratiti INA-u u hrvatske ruke", rekao je Grmoja.

Dodao je i kako je ministar gospodarstva iz kvote Mosta Tomislav Panenić zaustavio odlazak domaće nafte.

"Mi ćemo se i nadalje zauzimati za zaštitu nacionalnih interesa i borbu protiv korupcije. Također ćemo nastojati da se državno zemljište podijeli našim poljoprivrednicima. To su poruke koje ćemo promovirati tijekom naše kampanje", rekao je Grmoja.

Također je napomenuo kako su na listi uglavnom ljudi iz VI. izborne jedinice, koji dobro poznaju lokalne probleme i potrebe. Most, kako je dodao, očekuje bolji rezultat nego na prošlim parlamentarnim izborima, jer je, tvrdi, pokazao dosljednost koju su građani prepoznali. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se