Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grmoja odgovorio HDZ-u

"Ispričat ću se Jandrokoviću, klečat ću i na kukuruzu ako treba, ali imam par uvjeta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon netrpeljivosti u sabornici, HDZ i Most nastavili su s prepucavanjima i izvan sabornice. Nikola Grmoja nakon Branka Bačića (HDZ) održao je i svoju presicu te poručio da je spreman ispričati se predsjedniku Sabora.

"Iako smatram da nisam prijetio predsjedniku Sabora, učiniti ću nešto što niste očekivali i ispričati se predsjedniku Sabora. Spreman sam i klečati na kukuruzu ako treba, ali imam i par uvjeta prije nego što to učinim", poručio je Grmoja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Gordan Jandroković Zašto to čine? Jandroković otkrio zašto se vrijeđa HDZ-ovce: "Nazivaju nas bandom, bagrom, gangsterima, kvislinzima…"

 

“Pozivam premijera Andreja Plenkovića da se ispriča zbog Ive Sanadera, Fimi medije, Planinske, predaje Ine Molu, zbog Hypo banke. Pozivam Branka Bačića da se ispriča što je nosio torbe u aferi Fimi medija, da se ispričaju zbog Vladimira Šeksa koji mi je rekao da ću osjetiti gorke trenutke”, nabrajao je Grmoja, istaknuvši da su Šeks i Bačić kumovi te da su vlade svojim nedjelovanjem omogućile nastanak ovakvog Agrokora.

 

Grmoja je vladajuće pozvao da se ispričaju i zbog ministra financija Zdravka Marića koji je, kazao je, Todorićev projekt u Vladi, zbog ministra zdravstva Milana Kujundžića koji je također dio Todorićeva projekta. Također ih je pozvao da se ispričaju jer smo odustali od agencije za lijekove, zato što nemamo novca za lijekove za bolesnu djecu, zato jer su 1999. godine dali državno jamstvo privatnoj tvrtki Agrokor za inozemni kredit. Usto, tražio je ispriku vladajućih zbog stanja u pravosuđu i presude Tomi Horvatinčiću, jer stradavaju mali ljudi, a za bogatije nema pravosudnog epiloga.

“Neka se ispričaju zbog koncesije na Zlatnom ratu, zbog ministrice Gabrijele Žalac koja je 10 milijuna kuna dala svom poznaniku, zbog nezakonitog gašenja istražnog povjerenstva i prikrivanja istine o Agrokoru", poručio je HDZ-u Grmoja.

Među ostalim, Grmoja je spomenuo i da u svojim redovima imaju župana optuženog za obiteljsko nasilje, a govore da je to unutarstranačka stvar.

“Kada se za sve ovo ispričaju, onda sam se ja spreman ispričati i klečati na kukuruzu ako treba", ustvrdio je Mostovac. Ironizirao je da je Grmoja velika opasnost dok HDZ kontrolira sve u državi, i da je jedan zastupnik toliko ugrozio predsjednika Sabora da se zbog toga sazivaju izvanredne konferencije za novinare.

 

Na kraju je ponovio da pruža još jednom ruku HDZ-u da podrže osnivanje novog istražnog povjerenstva oko Agrokora, ako su za to da se dozna istina, kaže Grmoja.

Podsjetimo, tijekom rasprave u četvrtak ujutro na sjednici Sabora došlo je do incidenta između Grmoje i Jandrokovića, gdje je Mostov zastupnik zaprijetio Jandrokoviću da mu više neće dozvoliti da ga omalovažava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene