Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak polemike

Grmoja o Šeksu: ''Zatvorio je svoj osobni dosje, ali se nije nadao da će se naći u drugima''

Nikola Grmoja (Foto: Dnevnik.hr)
Nikola Grmoja (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Nikola Grmoja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Nastavljaju se polemike između Nikole Grmoje i Vladimira Šeksa. Grmoja smatra da se Zakonom o državnim arhivima štiti pojedince kao što je Šeks.

Nakon prozivki da je za probleme u Agrokoru znao još 1993. i 1994. godine te da ništa nije poduzeo, sada Nikola Grmoja tvrdi - novim Zakonom o državnim arhivima, koji je HDZ dao u proceduru, želi se zaštititi upravo pojedince poput Šeksa.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Oglasio se i Grmoja Penava poručio Plenkoviću: ''Pozivam te na dvoboj kao muškarac muškarca'' Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje

''Oni pokušavaju zaštititi sve operativne veze službe državne sigurnosti kao što je to bio Vladimir Šeks, što je MOST-ovim prijedlogom zakona bilo sve otvoreno. Vladimir Šeks je zatvorio svoj osobni dosje, ali se nije nadao da će se naći u nekim drugim dosjeima budući da je bio operativna veza službe državne sigurnosti'', rekao je Grmoja.

Podsjećamo, Jutarnji list je u nedjelju objavio informacije kako je jugoslavenska tajna služba imala Vladimira Šeksa na vezi. Šeks je potvrdio da ga je SDS bez njegova znanja zaveo pod kodnim imenom 'Kolega', ali da nije išao nikoga prijaviti, već da je, štiteći sebe, pokušao spriječiti klopku koju su mu namještali pripadnici jugoslavenske tajne službe.

"Bio je to neprekidni rat sa Službom državne sigurnosti. Istodobno sam vodio razgovore s njima, te radio na njihovoj kompromitaciji. Bile su to taktičke igre, nadmudrivanje, i u konačnici sam ja njih vukao za nos dok me 1981. nisu konačno ščepali kada mi je popustio oprez", rekao je Šeks.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene