Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javno prozivao nečasne suce

Gredelj podnio ostavku na mjesto počasnog predsjednika UHS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Vladimir Gredelj u otvorenom pismu predsjedniku Udruge hrvatskih sudaca Đuri Sessi podnio je ostavku na mjesto počasnog predsjednika Udruge.

Već duže vrijeme razmišljam zahvaliti se na tituli počasnog predsjednika UHS, jer između ostalog, činjenica da i suci koje sam javno prozvao čine sudbenu vlast, te spoznaja da uživaju Vašu zaštitu, ne dopušta mi više osjećati se počašćenim nositi tu titulu, stoji u pismu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mijenja ga Marin Mrčela Đuri Sessi istekao mandat, više nije predsjednik najvišeg suda, s kojeg poručuju: ''Sucima je svejedno koja je politička opcija na vlasti'' Drago Tadić Doznaje Dnevnik Nove TV Osječki suci kojima je Mamić na leđa natovario teške optužbe morat će se suočiti i s dodatnim teretom - utvrđen im je nesrazmjer imovine

>> Turudić: Novac je potrošen, ali ne neracionalno

Sudstvo samo mora pronaći način riješiti se nečasnih, kako bi časni uživali ugled, autoritet i poštovanje građana, a ne skrivati se iza neovisnosti sudbene vlasti. Taj sveti princip ima sasvim drugi smisao, stoji, uz ostalo, u pismu upućenom predsjedniku Udruge hrvatskih sudaca (UHS) Đuri Sessi .(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene