Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema kašnjenja

Grčić uvjerava: S EU fondovima smo u plusu za 6 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Branko Grčić poručio je kako prigovori o kašnjenju u povlačenju novca iz EU fondova nisu točni niti istiniti. U plusu smo, kaže, 6 milijuna eura.

Branko Grčić je poručio kako nema straha da će Hrvatska izgubiti novac iz EU fondova, a pohvalio se kako bi do 15. srpnja 2014. trebali biti predani projekti ukupne vrijednosti 780 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Novo oporavilište za divlje životinje - 1 Financirali Grad i EU Otvoreno oporavilište za životinje Dumovec: "Ovakvi objekti ne postoje u Hrvatskoj, bit će značajno za zaštitu prirode" Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom

Potpredsjednik vlade Grčić naglašava kako se radi dvostruki posao, jer se moraju paralelno pripremati i programi za novu EU sedmogodišnju perspektivu. Podsjetimo, iz proračuna Europske unije, u sljedećih 7 godina, 11,7 milijardi eura dobit će Hrvatska. Milijarda eura na godinu za projekte. No, dokumenti u kojima piše što će se moći financirati, još nisu gotovi.

>> 'Hrvatska ne kasni s izradom dokumenata za povlačenje sredstava EU'

Dosad je zaposleno 170 od planiranih 205 osoba koje rade na projektima povlačenja novca iz EU fondova, rekao je Grčić.

Pod nazivom "Ususret EU fondovima - Ulaganje u budućnost" predstavljeni su operativni programi "Promet", "Zaštita okoliša", "Regionalna konkurentnost" i "Razvoj ljudskih potencijala" za razdoblje 2007.-2013. godine.

Predstavljanje su zajednički organizirali ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, pomorstva, prometa i infrastrukture, zaštite okoliša i prirode te rada i mirovinskog sustava, a s ciljem informiranja javnosti o prioritetima koje je Hrvatska ulaskom u EU odlučila financirati kroz strukturne fondove i Kohezijski fond te predstavljanja uspješnih primjera projekata financiranih u okviru pojedinog operativnog programa.

U službenom dijelu skupu skupu su se osim potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova EU Grčića obratili i ministri Mirando Mrsić i zamjenik ministra zaštite okoliša, Hrvoje Dokoza.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene