Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem s toaletnim papirom

Grcaju u gubicima: Državna tvrtka bacila u vjetar 63 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Narodne novine gase tvrtku Mekkoo koju su osnvali za proizvodnju toaletnog papira i papirnatih ubrusa, a u koju su uložili 63 milijuna kuna.

Državna tvrtka Narodne novine grca u gubicima. U zadnjih je pet godina promijenila pet predsjednika Uprave, a prošlu godinu završili su sa 79 milijuna kuna gubitaka.

Pročitajte i ovo Žena koje jede WC papir Najviše voli jednoslojni Žena ovisna o toaletnom papiru svaki dan pojede četiri role: "Uz cvrkut ptica i predivan dan, nema ničeg ljepšeg od malo WC papira" Ilustracija Rat u Europi Šef Wagnera: ''Putinu lažu o situaciji u Ukrajini, govore mu gluposti''

Sada se gasi i tvrtka Mekkoo koju su osnovali za proizvodnju toaletnog papira i papirnatih ubrusa, a u koju je uloženo 63 milijuna kuna.

Iz Narodnih novina poručili su da je nakon analiza zaključeno da je način poslovanja tvrtke Mekkoo neodrživ, ali nisu htjeli potvrditi gašenje. Tvrtka je u dvije godine poslovanja ostvarila 14 milijuna kuna gubitaka, a 30 radnika gubi posao, pišu 24 sata.

Za potrebe ove tvrtke kupljen je 37 milijuna kuna vrijedan stroj koji sada ide na bubanj. Jedan od zaposlenika rekao je za 24 sata da će strojevi biti prodani za trećinu cijene.

"Nevjerojatno je da smo platili i imali čitavu marketinšku strategiju za proizvode tvrtke Mekkoo, ali ona nikad nije provedena niti za brend itko zna. Proizvodi su kvalitetni, pariraju Zewi, a cijena je povoljnija. Ali što to vrijedi kad se mogu kupiti u samo 42 prodavaonice Narodnih novina", ispričao je zaposlenik koji smatra da bi tvrtka izvrsno poslovala da je bilo poštenih i sposobnih ljudi.

Uz Mekkoo gasi se i tvrtka Imiteks u Novom Sadu koja distribuira uredski materijal, a na koju su Narodne novine prije dvije godine potrošile oko pet milijuna kuna.

Još jedan potez Narodnih novina nije se pokazao uspješnim - tvrtka se obvezala kupovati i distribuirati skupe proizvode s logom Hrvatskog nogometnog saveza. Kupljeno je proizvoda za 12 milijuna kuna koje nitko ne kupuje jer su skupi i sada stoje na skladištu, pišu 24 sata. 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene