443715
443715
443715
443715
443715

Grbin: Vlada protuzakonito donosi uredbe sa zakonskom snagom

  • , 18.07.2016., 17:06
  • Autor:
  • komentara

Peđa Grbin je ocijenio da vlada u ostavci protuzakonito donosi uredbe sa zakonskom snagom, te da će SDP kad dođe na vlast, otkloniti svu štetu nastalu takvim potezima.

 
 
 
 
Zaoštrava se retorika političkih aktera (Video: Dnevnik Nove TV)
Zaoštrava se retorika političkih aktera (Video: Dnevnik Nove TV)

Član predsjedništva SDP-a Hrvatske Peđa Grbin je na konferenciji za novinstvo održanoj u ponedjeljak u Rijeci ocijenio da vlada u ostavci protuzakonito donosi uredbe sa zakonskom snagom, te da će SDP, kako je rekao, kad dođe na vlast, otkloniti svu štetu nastalu takvim potezima, a protiv odgovornih pokrenuti odgovarajuće postupke koji mogu uključivati i osobnu nadoknadu nastale štete.

Grbin je istaknuo da članovi bivše vlade donose uredbe kojima se planiraju mijenjati zakone i nakon raspuštanja Sabora 15. srpnja. To su, rekao je, prije svega ministrica Bernardica Juretić koja namjerava uredbom ostvariti jedno od predizbornih obećanja HDZ-a te ministar Zlatko Hasanbegović koji pokreće postupak mijenjanja Zakona o HRT-u uredbom kojom se sadašnji mandat v.d. ravnatelja HRT-a produžuje.

Član Predsjedništva SDP-a Željko Jovanović ocijenio je da je vladajuća većina u Saboru i vlada koja proizlazi iz nje u prošlom mandatu najlošija od svih do sada. Održane su samo tri sjednice Sabora, na njima su donesena 33 zakona, a samo jedan od njih u redovnom postupku, rekao je.

Domoljubna koalicijia i Most su vratili nered, nerad i kaos u zemlju a rezultat je paraliza vlasti i oporavka gospodarstva te nesigurnost cijelog društva, ocijenio je dodajući da je SDP spreman Hrvatskoj vratiti sigurnost, rad, stabilnost, slobodu medija, obrazovni sustav 21. stoljeća i odgovarajući zdravstveni sustav.

Odgovarajući na pitanje o utjecaju izbora Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a na predizbornu kampanju, Grbin je rekao kako se u SDP-u ne zamaraju tko je na čelu političkih suparnika, nego da samo žele da se počne govoriti o budućnosti, a ne o onome što se događalo 1941. ili 1991. "Želimo da se u kampanji govori o različitim idejama i prijedlozima koje nudimo. Nadamo se da će HDZ ponuditi nešto bolje i sustavnije nego što je nudio proteklih godina", naglasio je.

Komentirajući medijske navode o troškovima u villi na Kostabeli u Rijeci tijekom vlade Zorana Milanovića, iznijetima usporedno s informacijama o troškovima boravka obitelji Tihomira Oreškovića prošlih mjesec dana u tom objektu, Grbin je naveo da ne zna je su li te informacije točne te da ih ne bi komentirao. No, naveo je, svaki obnašatelj vlasti bi se trebao ponašati odgovorno u trošenju javnog novca.

Peđa Grbin je na zamolbu da komentira medijske napise o zahtjevu za revizijom postupka tzv. slučaja agencije Madison Consulting i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, rekao da je DORH odbacio kaznenu prijavu u tom slučaju jer je utvrđeno da nema dokaza ni osnove za pokretanje postupka. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se