Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protokol o izmjenama dokumenta

Granični prijelaz Goričan-Letenye otvoren cijelu godinu za pogranične stanovnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković i mađarski veleposlanik u Zagrebu Peter Imre Gyorkos potpisali su u ponedjeljak protokol o izmjenama dosadašnjeg dokumenta dviju vlada o provedbi ugovora o obavljanju granične kontrole u cestovnom, željezničkom i vodnom prometu.

Na temelju najnovijeg protokola granični prijelaz Goričan-Letenye bit će otvoren za stanovnike pograničnog područja cijele godine, a za turističke sezone otvara se i za međunarodni cestovni promet. 'To nije važno samo za 100.000 Mađara koji će doći ljetovati na Jadran već i za ostale turiste, primjerice Slovake', kazao je Gyorkos.

Pročitajte i ovo Stravična prometna nesreća kod Stare Gradiške - 1 Očevid u tijeku FOTO Detalji velike nesreće kod granice: Teretnjak se zabio u kolonu, vozila smrskana, ozlijeđeno 18 osoba, među njima i djeca Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Poginuo i motorist Stravični detalji tragedije u Dalmaciji: U plamtećem automobilu bili su mlada majka i dijete, njoj nije bilo spasa

'Moramo biti prijatelji'

'Na ovome prostoru moramo biti prijatelji i djelotvorni partneri', dodao je. Po njegovim riječima, najnoviji dogovor je "pokazatelj fleksibilnosti' obiju strana. Jandroković je izrazio zadovoljstvo 'dobrosusjedskim, kvalitetnim i učinkovitim' načinom rješavanja tekućih pitanja, na dobrobit građana obiju zemalja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene