Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život na granici

RASTE NERVOZA 'Kuhamo kavu kad ima vode, a HCK nam je donio tost i vodu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi problemi zatvaranja granice između Hrvatske i Srbije vide se kod vozača kamiona, koji se čekajući snalaze kako znaju.

Od ponoći pratimo stanje na graničnim prijelazima Hrvatske i Srbije, Bajakovu i Tovarniku. Na graničnom prijelazu Bajakovo nepregledne kolone, a vozači su nervozni i bez informacija.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vulin Odgovor Radmanu Vulin: "Neka mi Hrvatska pokaže koji je grad ljepše, srdačnije i iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku" Slika nije dostupna Izbjeglička kriza Dogovor Hrvatske i Srbije na Bajakovu

Jedan od vozača, Zdenko, kaže nam da su im ipak pomogli i donijeli tost i vodu.

'Ovoliki izljev mržnje i bijesa nisam nikad doživio, mediji se natječu u vrijeđanju Milanovića'

'Tko vam je donio?'

'Hrvatski crveni križ', kaže Zdenko, koji nam je rekao i da je život na granici takav da na jednom mjestu i spavate i jedete.

'Kavica se kuha kad se ima vode, i tako se živi', kaže Zdenko.

Brojni putnici koji su htjeli u Srbiju samo su se okrenuli na Bajakovu. Velika je kolona i na srpskoj strani granice. Ipak, neki su uspjeli prijeći na hrvatsku stranu.

Kolona se stvara i na graničnom prijelazu Tovarnik. Pristižu automobili i kamioni preusmjereni s Bajakova. Blokada granica, poručuje ministar Ranko Ostojić, ostaje dok Srbija za izbjeglice ne otvori granični prijelaz Horgoš.

SRBIJA ODLUČILA Blokiran ulaz hrvatskoj robi na svim graničnim prijelazima

'To je odgovor na diskriminaciju koju je Srbija provela prema kamionima hrvatskih registracija. Vrlo otvoreno, dok ne otvore Horgoš, te će mjere ostati na snazi. Nema ulaska za autobuse i osobne automobile srbijanskih oznaka', poručio je Ostojić, a još sinoć Srbija je blokirala uvoz robe iz Hrvatske.

'Ni brodovi, ni željeznica, ni kamioni niti bilo kakvo drugo transportno sredstvo koje je registrirano na teritoriju Republike Hrvatske, na bilo kojem graničnom prijelazu. Dakle, niti roba, pa makar je prevozio prijevoznik s registarskim oznakama treće zemlje. To je nešto što nećemo dozvoliti, ulazak u našu zemlju', rekao je sinoć tamošnji ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

Putnike, kaže Stefanović, propuštaju. Ipak, srpski državljani koji su se sinoć zatekli na Batrovcima, kažu, nisu mogli ući u Hrvatsku. Preko granice doći do Srbije danas je bilo jako teško. Ili pješice ili preko BiH.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene