Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prizor za turiste

Građevinski otpad zagadio plažu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bajnicama kod Dugog Rata tone građevinskog otpada prekrivaju predivne plaže. Kamioni s kamenjem i zemljom svakodnevno iskrcavaju svoj teret na ilegalno odlagalište. A svi se čude i okreću glavu - nitko ne zna tko to radi.

U Bajnicama kod Dugog rata kupača na plažama još nema, no kad dođu prvi gosti vjerojatno neće uživati u pogledu na tone građevinskog otpada koje se iskrcavaju mještanima pred nosom. Čini se da kamione ne može otjerati ništa osim naših kamera, nakon onoga kojeg smo uhvatili na djelu drugi nisu došli. Mještani tvrde - sramota! 'To se događa svaki dan i nitko to ne kontrolira i nitko to niti sprečava, a tko zna tko stoji iza toga', rekao je mještanin Jure Rakuljić.

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku... Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo"

Načelnik općine odgovara da problem traje preko 20 godina i nije jednostavno stati tome na kraj. 'S jedne strane postoje brodari s Bajnica i okolnih naselja koji žele izgraditi tu luku, a s druge strane postoje građevinski lobiji koji na jeftiniji način žele odlagati svoj otpad', rekao je Jerko Roglić, načelnik općine Dugi Rat.

Zbog nelegalnog navažanja zemlje građevinska inspekcija je nepoznatom počinitelju izdala rješenje da to ukloni. Načelnik se čudi kako je počinitelj nepoznat iako ni sam ne otkriva tko mu to radi pred nosom. 'Meni nije jasno da sve te inspekcije ne mogu pronaći počinitelja jer se znaju registracije kamiona, nemam čvrstih dokaza, sve je to na riječ, rekla, kazala', kaže Roglić. Iako tvrdi da se to treba zaustaviti nada se da će biti moguće da od tog divljeg lukobrana izgrade pravu, legalnu marinu. Rješenje postoji samo da općina sredi papire, pa da mještani Bajnica mogu uživati i u novom lukobranu i čistoj plaži.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene