Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Horvatinčić ne vidi veliki problem

'Nevjerojatno je kako je država odmah reagirala na 12 srušenih stuba'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište Hoto grupe u Vrašavskoj ulici nakon što su uočene nepravilnosti.

'Nevjerojatno je kako je država odmah reagirala na 12 srušenih stuba na gradilištu. Ovo je prava poruka svim poduzetnicima koji ionako ne hrle u Hrvatsku. Uloženo je preko 100 milijuna eura u ovaj projekt, a sada je sve zatvoreno', komentirao nam je zatvaranja gradilišta Tomislav Horvatinčić.

Pročitajte i ovo Suđenje Hrvatima u Zambiji Veleposlanik stigao kod njih Hrvati u Zambiji ni ovaj tjedan neće pred sud: Ministarstvo objavilo nove informacije, jedna posebno upada u oči Informer: Stanje s poljoprivredom - 1 kako će preživjeti? Poljoprivrednici na sastanku s ministricom strahuju od zime: "Većina već sad ne može pokriti niti 70 posto troškova"

Horvatinčić je dodao kako u svemu ne vidi neke velike probleme i kako će se gradilište otvoriti za nekoliko sati. 'Dobro je da pravna država ovako brzo djeluje i ja kao poduzetnik pozdravljam takve reakcije. Bilo bi dobro da je tako reagirala i u drugim situacijama pa onda ne bi imali krivo obojenih tunela', rekao je Horvatinčić.

Udruge podnijele prijavu

Članovi udruga Pravo na grad i Zelena akcija ne slažu se kako je Horvatinčić srušio samo 12 stuba. 'Mi smo podigli prijavu jer je Hoto grupa srušila cijelu zgrade osim fasade i to mimo dozvole', rekao je predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević. On je naglasio kako je smješna Horvatinčićeva izjava da je srušio samo 12 stuba koje se mogu bez problema vratiti.

'Investitor pokušava zamagliti stvar time da govori o anitpoduzetničkoj klimi, a građanima je jasno da on u mutnoj vodi pokušava uloviti veliki profit. Treba utvrditi odgovornost, ne samo Hoto grupe, nego i nadležnih organa koji po zakonu moraju postojati na svakom gradilištu', izjavio je Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad.

'Svaka etapa na kojoj je rađen ovaj projekt temeljena je na nezakonitostima pa nas ne čudi ni da se sada ovo događa', zaključio je Celakoski.

'Temeljem članka 299 Zakona o prostornom uređenju i gradnji Građevinska je inspekcija tijekom jučerašnjeg dana službenim znakom o zabrani gradnje zatvorila gradilište Varšavske 6. Radovi su zabranjeni nakon što je utvrđeno da se izvode suprotno potvrdi glavnog projekta', potvrdili su nam u Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja. Iz Ministarstva su naglasili kako se zabrana ne odnosi na ostale radove u bloku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene