Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Građani vjeruju da je korupcije sve više

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki šesti hrvatski građanin misli da je u zadnje tri godine korupcija porasla, a tek svaki deseti da je smanjena, pokazalo je istraživanje GfK-a.

Da će se raširenost korupcije u iduće tri godine definitivno smanjiti smatra samo jedan posto građana, 13 posto drži da će se donekle smanjiti, a 40 posto da će ostati ista. 

Pročitajte i ovo Pedro Sanchez sa suprugom sumnjiče ju za korupciju Španjolski premijer povlači se s javnih dužnosti nakon što je otvorena istraga protiv njegove supruge Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

Da će se korupcija definitivno povećati smatra 15 posto građana, a 22 posto ih drži da će se donekle povećati. 

Čak 94 posto građana ističe da borba protiv korupcije i dalje ostaje velik i zahtijevan zadatak države. 

Građani, njih 54 posto, misli da u Hrvatskoj, u usporedbi s drugim europskim državama ima više korupcije, navodi GfK i podsjeća da, prema istraživanju Svjetske banke, gospodarstvenici u Hrvatskoj smatraju da je došlo do napretka u borbi protiv korupcije. 

GfK-a je istraživanje proveo u travnju, na uzorku od tisuću ispitanika, osobnom anketom u kućanstvima, priopćeno je iz GfK-a Croatia.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene