Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li to dovoljno?

Građani rad Vlade ocijenili solidnom trojkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija Promocija Plus provela je redovito mjesečno istraživanje CRO Demoskop. Rezultati pokazuju da potpora Vladi Zorana Milanovića ipak pada.

Vlada Zorana Milanovića početkom ožujka uživa potporu 61,9 posto hrvatskih građana, što je za 7,4 postotna boda slabija podrška od one prije mjesec dana (početkom veljače je iznosila 69,3%). S druge strane, vladinu politiku ne podržava 23,6 posto građana (početkom veljače 17,4%).

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno" Zoran Milanović Promjene Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa

Vlada je za svoj rad početkom ožujka dobila solidnu trojku. Međutim, prosječna ocjena rada od 2.94 nešto je niža od prosječne ocjene iz veljače kad je iznosila 3.10). Najbolju ocjenu Vlada bilježi među glasačima Kukuriku koalicije, a najnižu među apstinentima i glasačima HDZ-a.

U analizi podrške pojedinih vladinih politika najniža je potpora zabilježena u području javnih financija i to svega 34,1% u odnosu na 42,3% prije mjesec dana. Ovaj rezultat nimalo ne iznenađuje obzirom na događaje u ovoj sferi u posljednjih mjesec dana (donošen 'štedljivi' Državni proračun; promjene u poreznom sustavu uz povećanje PDV-a). Na područjima Vanjske politike i aktivnosti na suzbijanju korupcije Vlada bilježi nešto veću potporu: vanjska politika 54,6% ,aktivnosti na suzbijanju korupcije (58,7%).

Hrvatski je sabor za svoj rad ocjenjen vrlo slično kao i početkom veljače (sada 2.84 prema 2.82 prije mjesec dana). I u ovom su slučaju birači Kukuriku koalicije bili najnaklonjeniji u ocjenjivanju rada Sabora: IDS 4.13; HSU 3.83; SDP 3.44; HNS 3.32. Najnižu ocjenu dali su apstinenti (2.07) i glasači HDSSB-a (2.25).

Prema ocjenama iz ožujka naslućuje se polagani završetak 'medenog mjeseca' s hrvatskim biračima i početak kritičnijeg odnosa prema politikama Milanovićeve vlade. Dalji smjer potpore ovisiti će najviše o uspjesima ili neuspjesima vladinih mjera. U tom smislu dobra komunikacija neće moći ništa promjeniti niti popravljati ako ne bude dobrih rezultata vladine politike.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene