Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osječki varalica prevario i sud

Građani putem interneta vrebaju varalicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U siječnju smo objavili priču o skupini forumaša iz Slavonije koji su uz pomoć interneta uhitili i predali policiji čovjeka koji je prevario dvjestotinjak građana nudeći im lažni posao.

No, varalica je uspio prevariti i sud. Za njim je ponovno raspisana tjeralica, ali i forumaši ponovno kreću u akciju. Vukovarac Srđan Sijaković jedan je od prevarenih građana. Za lažni je posao varalici dao 1.200 kuna. 'Onda je on meni pričao Sheraton hotel, zimovanje, ljetovanje, službeni golf petica. Tu sam shvatio da je prijevara u pitanju i onda sam malo tražio po internetu i pronašao istu takvu priču', ispričao nam je Sijaković još u siječnju. On je s još dvojicom prevarenih forumaša varalici postavio zamku. Uhvatio ga je i predao policiji te za uspomenu fotografirao. No, devet mjeseci poslije na forumu ponovno ista priča, varalica je opet u akciji. 'Stvar je u tomu da to nije prestalo onda kad smo mi njega uhvatili, nego sad ide i dalje. Pitali su me za njega prije pet dana, znači, on i danas radi', rekao je prevareni građanin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opljačkao je za 80.000 kuna Hitno donesite novac! Sirota bakica završila u raljama okrutnog prevaranta Slika nije dostupna NE NASJEDAJTE! Lažni broker i financijski savjetnik prevarili građane za pola milijuna kuna: Policija objavila upozorenje

Opet u akciji

Varalica je uspio prevariti i sud. Čovjek s nekoliko lažnih identiteta nakon saslušanja je pušten iz pritvora. Na suđenje za više od 200 prijevara trebao je dolaziti sa slobode. No, tu mu se gubi svaki trag za sud, ali ne i za forumaše. 'Mi njega želimo i dalje uhvatiti. Mi smo mu ponovo spremali zamku prije jedno mjesec dana', rekao je Sijaković. Prije no što su varalicu uhvatili forumaši, za njim je policija neuspješno tragala dvije godine. 'I policija prati razvoj tehnologije i svakako da se u svakodnevnom radu koristimo blagodatima nove tehnologije', kaže Krunoslav Žgela iz PU vukovarsko-srijemske. Čini se da je krajnje vrijeme da se i policija aktivnije uključi na internetske rasprave. Dvjesto prevarenih građana ipak je previše.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene