Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blokirana im sredstva

Zbog likvidacije Credo banke blokiran i novac općine Matulji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog likvidacije Credo banke u problemu su se našli ne samo građani nego i sve tvrtke pa i lokalne zajednice koje su poslovale preko njih.

Zabrinuti građani na vratima zatvorene banke brzo odahnu. Njihovi su ulozi osigurani. No, nisu osigurani oni općinski o kojima ovise velika ulaganja. Brine ih hoće li stati strojevi na gradilištu školske dvorane.

Pročitajte i ovo Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje prijavite policiji! HZZO upozorava na pokušaje prijevare građana, lopovi su sve domišljatiji Trezorski zapisi - 1 Sigurna zarada Stiže nova tranša trezorskih zapisa - posudite državi novac i zaradite: "Kamata je atraktivna"

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu pokrenulo je izvidne radnje u slučaju banke čiji je rad zabranio HNB. Općini Matulji kod Opatije blokirana su oročena sredstva u toj banci koja su planirali uložiti u kapitalne projekte.

Umjesto slatkih briga gdje uložiti novac Matuljci od jučer imaju novu brigu-kako doći do njega. Prije dosta godina općina je odlučila novac povjeriti domaćoj banci. Ta hrvatska banka je likvidirana. Splitski je DORH istražuje. No, Matuljima ne prijeti bankrot.

'Nekakva blokada rada općine ne dolazi u pitanje mi imamo tekućih prihoda da možemo financirati naše redovito poslovanje a u vezi kapitalnih projekata to moramo razgovarati sa njima da vidimo, koliko se to može odužiti, potražiti neke druge financijske mogućnosti', kaže Mario Ćiković, načelnik Općine Matulj.

Kada će i kako Matulji doći do novca, odlučit će likvidatori banke kada pregledaju poslovanje. Sve ovisi o bilanci banke.
 



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene