Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačno

Vukovar: Usvojen proračun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici Gradskog vijeća Vukovara glasovima 11 vijećnika HDZ-a, HSP-a AS i HDSSB-a, uz devet suzdržanih koalicije SDP-HNS te SDSS-a i SNS-a usvojen je proračun za 2014. godinu u iznosu nešto većem od 166 milijuna kuna.

U izjavi novinarima gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) istaknuo je da je 'proračun takav kakav je', uvjetovan činjenicom da su 'već prošla dva kvartala u kojima su sredstva otišla onima kojima su namijenjena' te da 'nema manevarskog prostora da se rade korekcije kakve bi se radile u normalnim okolnostima'.

Pročitajte i ovo Ivan Penava Nakon masovne tučnjave Javio se HDZ: ''Penavine poruke su da je nasilno ponašanje nekad dozvoljeno, nekad ne'' Kolona sjećanja - 120 32. godišnjica Penava o jučerašnjoj Koloni sjećanja: "Nadam se da smo svima poslali poruku"

'Ono što je vidljivo to je da idemo na racionalizaciju u svim segmentima koji nisu nužno potrebni, a sva sredstva koja dobijemo takvom preraspodjelom usmjerit će se na pomoć gospodarstvu', rekao je Penava.

'Ne mogu vjerovati da vijećnici nisu prepoznali važnost podizanja ruku'

Vukovarski gradonačelnik najavio je da će se već za dva tjedna raspisati prvi natječaji i početi pripreme za proračun 2015. godine koji će biti usmjeren na poticanje gospodarstva i investicija.

Gradsko vijeće Vukovara u prošlom sazivu raspušteno je zbog toga što nije moglo donijeti proračun, a nakon lipanjskih prijevremenih izbora, Gradsko vijeće u sadašnjem sazivu konstituirano je u drugom pokušaju 13. kolovoza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene