Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenulo 'čišćenje'

Gradonačelnik Vukovara kazneno goni prethodnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo iz SDP-a na današnjoj je tiskovnoj konferenciji izjavio da su nadzorom poslovanja gospodarske zone i revizijom poslovanja utvrđena štetna postupanja i odluke koje upućuju na kriminalno ponašanje bivšeg direktora Dražena Čovića i sudionika u donošenju tih odluka - predsjednika NO-a Mirka Ćavare i članice skupštine i bivše gradonačelnice Zdenke Buljan.

Sabo je prošli tjedan općinskom državnom odvjetništvu kazneno prijavio bivšeg člana uprave i direktora te zone Čovića, predsjednika Nadzornog odbora Ćavaru i članicu skupštine bivšu gradonačelnicu Zdenku Buljan. 'Moja je obveza da pri stupanju na dužnost gradonačelnika provedem nadzor svih služba, uprava i rada trgovačkih društava u kojima je grad Vukovar jedan od vlasnika poslovnog udjela ili jedini vlasnik', naveo je Sabo. Novinarima nije predočio cjelovitu kaznenu prijavu zbog, kako je obrazložio, službene istrage, već samo izvadak iz nje. Po tom izvatku Čović, Ćavara i Buljan osumnjičeni su za zlouporabu službenog položaja i ovlasti, nesavjesno gospodarsko poslovanje te za štetne poslovne ugovore. Među ostalim, navodi se sklapanje poslovnih ugovora o prodaji zemljišta u gospodarskoj zoni, koje je, kako se navodi, prodano za 381.891 kunu, a vrijedi gotovo 21 milijun kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koalirali HDZ i SDSS Gradonačelnikova stranka završila u oporbi Slika nije dostupna Zaoštreni uvjeti za pregovore Dodik napustio sastanak jer su Čović i Tihić odbili mogućnost referenduma za otcjepljenje RS-a

'Postupci koje sam pokrenuo u skladu su s ovlastima gradonačelnika i nisu revanšizam stranci koja je bila na vlasti.', kazao je Sabo, dodavši kako je kaznenu prijavu proslijedio i USKOK-u. U izjavi je Čović, odbacivši navode u izvatku kaznene prijave protiv njega, Ćavare i Buljan, rekao kako je kao direktor gospodarske zone sve ugovore sklapao po poslovnom modelu koji su odobrili nadzorni odbor, gradsko poglavarstvo i gradsko vijeće, član kojega je, kako je rekao, u prošlom mandatu bio i sadašnji gradonačelnik Sabo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene