Obavijesti Video Pretražite Navigacija
On se ne boji tužbi

Gradonačelnik Varaždina Habuš potpisao aneks, ali ne zna što u njemu piše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog aneksa ugovora s Univerzalom i promjena uvjeta u korist Univerzala, neki strahuju od novih tužbi protiv Varaždina. Habuš se ne boji.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i direktor Univerzala Goran Hlevnjak, 11. studenog potpisali su aneks ugovora o Koncesiji za zbrinjavanje novonastalog komunalnog otpada na području Varaždina. Aneks ugovora mijenja način naplate zbrinjavanje otpada i to na način da, iako Univerzal zbrinjava komunalni otpad, a Varkom ga samo prikuplja, naplatu obje usluge obavlja gradski komunalac.

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega Slika nije dostupna Ministarstvo odobrilo Privremeno rješenje: Varaždinski otpad u Brezju još 30 dana!

Sporni aneks

"Naknadu za pruženu uslugu Koncesionaru će plaćati pružatelj usluge prikupljanja otpada temeljem ispostavljenog računa", stoji u aneksu ugovora. To praktički znači da sav teret i neizvjesnost naplate računa od građana na sebe preuzima gradska tvrtka, kojoj će privatni partner mjesečno samo slati račune za zbrinuti otpad.

Drama oko smeća u Varaždinu: Habuš iznenađen Zmajlovićem rješenjem

Zbog toga su oporbeni vijećnici isticali kako se Grad takvim aneksom izlaže riziku od tužbi drugih sudionika u koncesijskom natječaju, koji je takvim aneksom bitno izmijenjen. "Ta jedan od temeljnih uvjeta koncesijskog natječaja bio i to da je tvrtka sama sposobna organizirati naplatu", upozoravao je Željko Cecelja iz HRAST-a, ali i drugi.

‘Sve po zakonu’

Gradonačelnik Habuš kaže da se tužbi ne boji te da je sve rađeno prema zakonu.
Spomenimo i kako je Habuš svojedobno kazao kako će rizik naplate biti ravnopravno podijeljen između Varkoma i Univerzala, no sada nakon što je aneks ugovora i potpisan, gradonačelnik je iznenada promijenio ploču. i kaže da kako je konkretno taj dio reguliran - ne zna!

"To morate pitati Varkom. Mi smo potpisali aneks ugovora kojim se Univerzal odriče dijela fiksnih troškova koje bi imao zbog slanja faktura", kazao je Habuš, te na naše negodovanje odgovorom (s obzirom da to nije odgovor na pitanje o prevaljivanju rizika naplate s privatne na gradsku tvrtku) opet nas uputio na Varkom koji nije uopće nije supotpisnik takvog aneksa, već je to uz direktora Univerzala jedino Goran Habuš.

Inače, u ponedjeljak su na Gradskom vijeću, vijećnici trebali i izglasati takav aneks, no iz nekog razloga ta je točka skinuta s dnevnog reda. S dnevnog je reda skinuta i točka o baliranom otpadu, no rasprava se o tome nastavlja u utorak. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene